fredag, september 16, 2005


JazzNyt på Jazzspecial.dk
Fremover vil mine nyheder også kunne findes på www.jazzspecial.dk

DVD Efterår.
Sommeren er ved at slippe sit tag, og efteråret er på vej ind ad døren. Boligprogrammerne er atter på skærmen, men her i efteråret kan vi også fylde vore skærme og ører med ny jazz.

For første gang kommer der en dansk jazz DVD. Ginman Blachman Dahl har genoptaget samarbejdet med saxofonisten Thomas Agergaard. I 1998 udsendte de Testing 1-2-3-4 på Blachmans hedengangne pladeselskab ManRec. Den følger med DVD udgivelsen, som rummer en koncert optaget på Copenhagen Jazzhouse. Den er instrueret af Don McGlynn. McGlynn har bla. lavet dokumentarer om Charles Mingus, Art Pepper, Dexter Gordon og såmænd også en om Horace Parlan, hvor Jimmi Roger Pedersen er med på bas.
Don McGlynn

Ginman Blachman Dahl

Keith Jarrett er for første gang ude på en DVD udsendt af ECM Records. Det drejer sig om solokoncerterne fra 2002 i Japan, hvoraf en del tidligere i år blev udsendt på CD'en Radiance. Jarrett afslørede i augustnummeret af DownBeat, at han havde brugt hosten fra et publikum, som "inspiration". Nummeret blev ganske enkelt afsluttet, da der blev hostet. Jeg tror dog ikke, at man skal tage det som en opfordring fra Jarrett til at hoste under hans koncerter.

Supernordmændende Supersilent udsender 26. september koncertDVD'en 7. Den er optaget af Kim Hiorthøy på 16 mm sort/hvid film. Med mixmeister Deathprod, som vanligt bag mixerpulten, kan det vist ikke gå galt.
Rune Grammofon

Branford Marsalis Quartet i Radiohuset
Den amerikanske saxofonist Branford Marsalis besøger Radiohusets Koncertsal d. 8. okt. Han medbringer sin faste kvartet siden 2000; Joey Caldarazzo på piano, Eric Revis på bas og Jeff "Tain" Watts på trommer. Kvartetten fik i 2000 en Grammy for bedste jazz album. Koncerten er et samarbejde mellem DR og Copenhagen Jazzfestival. Første gang de samarbejdede var under Jazzfestivalen, hvor pianisten Brad Mehldau spillede en solokoncert.
Branford Marsalis

Lovedale & Cuong Vu
Jesper Løvdal har inviteret en spændende amerikansk trompetist til Danmark. Cuong Vu som på det seneste har nydt stor opmærksomhed for sin medvirken på Pat Metheny's The Way up skal optræde med Jesper Løvdals Lovedale. Cuong Vu er en del af miljøet omkring musikere som Chris Speed og Jim Black. To musikere som begge har inspireret flere danske musikere. Lovedale og Cuong Vu spiller bla. i Sofiekælderen, hos Sunship i Århus og Dexter i Odense.
Cuong Vu (her kan du downloade et enkelt nummer fra Vu's nyeste CD udgivet på ArtistShare)

New Orleans støttekoncert i Vega
SP Just Frost skulle spille en almindelig koncert i Vega d. 30. sept. Det er nu lavet om til en støttekoncert til fordel for katastroferamte musikere og deres familier i New Orleans. De har indbudt en lang række danske musikere der ligesom SP Just Frost står i stor gæld, til den megen musik, som er kommet fra New Orleans. Fessor, Lasse & Mathilde, Wonderbrazz, Orion Brassband, Lilian Bouté, Gregory Boyd, Elsebeth Krog og Organizers er blandt de optrædende.
SP Just Frost


Nyt fra Bugpowder
Bandet med rockmusikerne Laust Sonne og Jonas Struck og jazzmusikerne Mads Hyhne og Kasper Tranberg har netop færdigmixet deres andet album, som udkommer i løbet af efteråret. Det indeholder materiale fra Vinterjazz koncerten i Århus, samt optagelser lavet i studiet i foråret.
Bugpowder

Nyt fra Nacka Forum
Nej det er ikke en tilbudsavis for indkøbscenteret Forum Nacka i Stockholm, men derimod en ny CD med nogle af Sveriges hotteste unge jazzmusikere. Det er deres anden CD, som de kalder en blanding af Første maj, gammel hæderlig bebop og rock’n’roll. Skørt, løssluppent, frodigt og frejdigt med andre ord. Bandet består bla. af Jonas Kullhammer på saxofon, som er blevet kåret årets svenske jazzmusiker et par gange og Goran Kajfes på trompet, der er af kroatisk oprindelse, bosiddende i Stockholm, og desuden med et par år på Rytmekons i København på CV’et.
Deres nye plade kommer også som LP, og hedder Leve Nacka Forum.
Jonas Kullhammer
Goran Kajfes

Nacka Forum

Moserobie

1 kommentar:

hartford lawyer sagde ...

Hi, Thank you for having this info on the web. I enjoyed your post. If you may have any interest in
Connecticut Lawyers
then I know where you may get your solution. For your comfort, I have enclosed the link, so if needed you can visit the site. Thanks again for your lovely blog.