torsdag, september 01, 2005

Polar Bear i Soweto Kinch's fodspor


Den engelske The Mercury Prize er nok primært en rockpris (med tilhørende undergenrer), men alligevel har jazzgruppen Polar Bear sneget sig ind i selskab med bla. Coldplay og Antony & The Johnsons. De er nomineret med pladen Held on the tips of fingers, som vakte en del opmærksomhed i det engelske, da den udkom. I 2003 var Soweto Kinch (ny plade med ham senere i 2005) nomineret for hans debutplade, og det er jo gået ganske godt for ham siden (var på forsiden af Jazzspecial, tidligere på året!). Polar Bear er sammen med Acoustic Ladyland en del af den nye vitale engelske jazzscene, som ikke er bange for at kaste sig ud på dybt vand, der bliver eksperimenteret og spillet jazz af høj klasse.Besøg deres pladeselskab Babel Label's site ::HER::

Først forsvundet, nu sagsøgt
Madeleine Peyroux forsvandt, men dukkede hurtigt op igen. Pladeselskabet kunne ikke finde hende i London, hvor hun skulle lave promotionarbejde. Hun var istedet taget til New York, hvor hun opholdt sig sammen med sin manager?! Nu er hun så blevet sagsøgt for 1 mio $ af hendes eks-kæreste William Gallison. I samarbejde med ham, lavede Peyroux i 2003 en demoCD med 7 sange. Gallison mener han ejer rettighederne til pladen. En plade som nok er blevet er del mere værd efter hendes pludselige stjernestatus. Men Peyroux's pladeselskab forhindrer ham i at udgive pladen.

Dansker bag amerikansk Ben Webster biografi
Frank Büchmann Møller, bibliotekar på Syddansk universitet, er ved lave en biografi om Ben Webster på engelsk. Den hedder Someone to watch over me, og udgives af university of Michigan Press i starten af 2006. De står bag en serie som de kalder Jazz perpectives, hvor der tidligere er kommet bøger om jazz i Japan, Miles Davis og Lester Young. Du kan læse mere om serien ::HER::
Büchmann Møller har tidligere lavet fotobogen Is this to be my souvenir, med billeder fra Timme Rosenkrantz's samling, samt biografi om Lester Young, You just fight for your life.

Lira, svensk jazzblad

Svensk jazz har i mange herrens år haft magasinet Orkester Journalen (eller OJ), et blad som hylder de mere konservative dyder indenfor jazz (og lay out). Men der er faktisk andre muligheder på den anden side af sundet. Lira, som har eksisteret i en årrække, har i de seneste år haft mest fokus på jazz. På deres site ::HER:: er der rig mulighed for at udforske de forskellige numre af Lira, da der er en pæn bid af de forskellige artikler fra bladet. I det seneste nummer er der noget om svensk frijazz, Monica Zetterlund etc.

1 kommentar:

jazzofonik sagde ...

I may not be ready for the Danish course yet, but you've mentioned Soweto kinch and that's got my attention.

For waht's happening on the jazz/progressive music scene in Jamaic, check my blog, jazzofonik.blogspot.com
Does the name Tommy Hoeg ring a bell to you? He's a Danish musician I've been in contact with recently