torsdag, september 01, 2005

Muthspiel's Materiale


Den østrigske guitarist Wolfgang Muthspiel er ikke ukendt på vore breddegrader, han var på turné, sidste efterår med bassisten Niels Ryde, det er der også lige kommet en CD ud af, Everything I love, og de tager atter ud på de danske landeveje i foråret 2006. Maiken Ingvordsen havde ham med ved sin optræden på den Sorte Diamant under Copenhagen Jazzfestival.
Muthspiel er en alsidig herre, og aldrig kedelig. Han har eget pladeselskab, Material Records, hvor han i år bla. har udsendt en soloplade med sig selv, og en soloplade med den tyrkiske pianist Aydin Esen. Fornylig kom der en sampler med de forskellige kunstnere han har udsendt, og den vil jeg gerne give de varmeste anbefalinger. Den indeholder et par numre med Muthspiel og den norske sangerinde Rebakka Bakken (de har lavet 2 plader, og en enkelt remixsag), der er ligeledes et par numre, hvor Muthspiel er sammen med sin bror pianisten Christian Muthspiel (det de laver, er vanvittigt smukt og originalt). Der er også et nummer med Beefolk, et spændende østrigsk (fra Graz) orkester der blander jazz og folkemusik. Problemet med den her sampler er at jeg har fået lyst til at købe hele Material Records bagkatalog.

Danemo er klar med ny CD
Trommeslageren Peter Danemo, som vi herhjemme nok bedst kender for det mangeårige samarbejde med Fredrik Lundin, har det meste af 2005 været på landevejen med Viktoria Tolstoy. Men han har også haft tid til at lave sin anden CD med nimandsbandet Peter Danemo Kapell. Bandet indeholder jazzkändisser som f.eks. førnævnte Lundin, Peter Dahlgren på basun, Per "Texas" Johansson på klarinet, Krister Jonsson på guitar og Mattias Svensson på bas. Pladen hedder Resonance og er udsendt dB Productions.
Fredrik Lundin siger om pladen: Køb den! Jeg har faktisk ikke hørt noget lignende!

Malene.dk vil spille jazz
Malene Langborg Jazz Junction spillede i januar 2005 på Copenhagen Jazzhouse, det blev optaget og herligheden udsendes nu på CD. Malene Langborg står selv for udgivelsen på selskabet 3songs. Pladen hedder I wanna play jazz

Ingen kommentarer: