mandag, november 07, 2005

Store navne på besøg i denne uge
Nogle af jazzens absolutte sværvægtere er på Danmarksbesøg i denne uge. Pianisten Brad Mehldau spiller på Jazzhouse med sin trio d. 9. nov.

D. 12. nov. kommer Curtis Stigers til landet og bliver frem til d. 16. nov, hvor han så har spillet på Jazzhouse, Musikhuset og Dexter.
D. 12. nov. spiller Ulf Wakenius Hammond Jazz project på Jazzhouse, hvor Wakenius har Jonas Johansen med på trommer. Wakenius har åbenbart en svaghed for danske trommeslagere, for på hans nye CD, Notes from the heart, er det Morten Lund som bestyrer stikkerne. Notes from the heart er lige blevet valgt som månedens CD af det tyske magasin Stereoplay.
Den italienske pianist Stefano Bollani er atter i landet for at spille med Jesper Bodilsen og Morten Lund. D. 9. nov. lægger de ud i Kolding, i perioden frem til 19. november kan de træffes flere steder i landet, bla. en enkelt gang sammen med Paolo Fresu og flere gange sammen med sangerinden Katrine Madsen.
http://www.bradmehldau.com/mehldau/
http://www.blogger.com/
http://www.curtisstigers.com/
http://www.stefanobollani.com/

Bugpowder endelig klar med album nr. 2
Kvartetten med Mads Hyhne, Kasper Tranberg, Jonas Struck og Laust Sonne er klar med opfølgeren til kultdebuten fra 2001. Den hedder Autoabsence og indeholder 9 numre i deres egen unikke stil. En stil der nok er free (for fordomme), og ikke decideret jazz. Bla. minder Manibozho/Going to Manchester meget om det engelske band Joy Division, stort og dystert. Pladen udgives i samarbejde med Jazzclub Loco, der tidligere på året sprang ud som pladeselskab med udgivelsen af fire debuterende bands. Bugpowder tager på turné i starten af december, hvor de ved tre koncerter præsenterer musikken fra det nye album.
http://www.locomusic.dk/
http://www.bugpowder.dk/

Loco Awards 05
Førnævnte Loco præsenterer lørdag d. 12. nov. på Plan B, deres eget Awardshow. Et show hvor der nok er ret stor sikkerhed for, at de folk der får priserne, ikke er blevet overbestrøet ved pladebranchens vanlige hyldestfester. Der uddeles følgende priser: Lifetime achievement, young and coming, bornholmerprisen og håndværkerprisen. På scenen bliver det muligt at høre David Thomas fra Pere Ubu, P.O. Jørgens, Kasper Tranberg o.a.
http://www.locomusic.dk/

Ingen kommentarer: