lørdag, november 05, 2005

Kasper Villaumes hænder
Kasper Villaume drog i august måned til New York for, at indspille en ny CD. Resultatet af den foreligger allerede nu. Den hedder Hands og er Villaumes fjerde plade -femte, hvis man tæller den japanske udgivelse Estate med. Sidste år var det en trioplade. Denne gang er det kvartet, med Chris Minh Doky på bas, Ali Jackson på trommer og Chris Potter på saxofon. Potter der i 2000 til manges store overraskelse fik JazzPar prisen, men som siden viste at det var fuldt berettiget. Potter har bl.a. udsendt flere soloplader på Verve, har samarbejdet med Dave Holland mange gange og spillede i sine unge år hos Paul Motian, hvor han nok fik sit gennembrud. James Farber er lydtekniker på pladen. Farber er en af de mest erfarne rotter i faget, hvor han bl.a. inden for det seneste år har været tekniker på Kurt Rosenwinkel's Deep song, Dave Holland's Overtime, Joe Lovano's I'm all for you og Jan Garbarek's In praise of dreams. Pladen starter med Monk's udødelige Green chimneys og indeholder også en anden kending; Gone fra Gershwin's Porgy & Bess. Derudover er der fire numre fra Villaume's Hands, en enkelt fra Minh samt Bobby Troup's Meaning of the blues. Villaume tager på turné næste forår, med Ali Jackson og Minh.
http://www.villaume.dk/

Tania Maria i København
Tania Maria indspillede i slutningen af 70'erne to LP'er for danske Medley. Den ene var en live indspilning fra Montmartre, og den anden en duoplade med Niels Henning Ørsted Pedersen. Den sidste har opnået klassikerstatus, men har siden udgivelsen kun været tilgængelig på LP. Det har Stunt Records nu gjort noget ved. Begge plader udgives samlet til en CD's pris. Lydrestaureringseksperten Jørgen Vad har med nænsomt øre sørget for, at "opdatere" lyden, på de gamle indspilninger som Niels Christensen dengang producerede.
Musikken på livepladen et sprudlende festfyrværkeri, hvor man ærgrer sig over at man ikke var tilstede. Duopladen, som starter ud med Bim Bom er musik fra dengang, hvor man kunne være så heldig at høre den slags musik i statsradiofoniens P3 om morgenen.

http://tania.maria.free.fr/english.html

Jazz i grænselandet -eller omvendt?
Den gamle Japanforsanger David Sylvian (hvis Japan ikke lige tænder en "jow dem kender jeg" lampe i dig, så fortvivl ej, det var en gruppe som huserede i England i starten af firserne iført tommetykt make up og har ikke en pind med jazz at gøre) er aktuel med gruppen Nine Horses og pladen Snow borne sorrow. Den er ganske interessant med danske jazzører, da både saxofonisten Thomas Hass og vibrafonisten Morten Grønvad medvirker. Musikken er eksperimenterende pop, med jazzede toner. Gruppen Nine Horses er et samarbejde mellem Sylvian og tyskeren Burnt Friedman. Friedman har før samarbejdet med Hass og Grønvad. Iøvrigt medvirker Arve Henriksen, Stina Nordenstam og Ryuichi Sakamoto også på pladen.

Burnt Friedman er også aktuel med gruppen Flanger, hvor han sammen med Atom (alias Uwe Schmidt alias Senor Coconut) har udsendt pladen Spirituals. Her medvirker Thomas Hass ligeledes og Lars Vissing har også fundet vej til studiet på et par numre. Musikken er et særdeles modigt forsøg udi at mixe electronica og dixieland.
http://www.ninehorses.com/
http://www.nonplace.de/

Beady Belle varmer op for Jamie Cullum
Jamie Cullum har lige udsendt Catching tales og sælger den i et antal, som ingen anden jazzmusiker kan matche ligenu. Hans koncerter besøges også i et stort antal. Norske Beady Belle har fået tjansen som opvarmning på hans igangværende Europaturné.
En anden meget "ujazzet" ting, som Cullum har lanceret på sit site er, at man kan deltage i en konkurrence, hvor man kan vinde Cullums Audi TT.
http://www.beadybelle.com/index_en.html
http://www.jamiecullum.com/

Fortolkningsnyt i efteråret
The Great Jazz Trio udgiver S'wonderful, med deres bud på en stribe standards. Trioen består af Hank Jones, John Patitucci og Jack deJohnette.

Joel Harrison har giver sig i kast med George Harrison på Harrison on Harrison, hvor han med hjælp fra bla. Uri Caine har indspillet Taxman, Here comes the sun og mange andre.

Diana Krall er i julehumør på hendes kommende CD, Count your blessings, hvor hun bla. fortolker Jingle bells, Winter wonderland, Santa Claus is coming to town og Sleigh ride.

Ingen kommentarer: