torsdag, september 28, 2006

Avishai Cohen, nu med oud
Den israelske bassist Avishai Cohen medvirkede på Malene Mortensens seneste CD Date with a dream, som blev indspillet i Gøteborg studiet Nilento. Han blev så glad for teknikeren Lars Nilsson og studiet at han vendte tilbage for at indspille pladen Continuo. Den er lige blevet udsendt.
Cohen er nok mest kendt for sit medlemskab af diverse Chick Corea grupper i årene 98-03. I de seneste 3 år har han haft sin egen trio bestående af Mark Guiliana på trommer og Sam Barsh på bas. Det er med den trio han har lavet sin tredje plade. Denne gang er trioen udvidet med Amos Hoffman, som spiller på det arabiske strengeinstrument oud. Pladen er farvet af det mellemøstlige instrument, men er helt klart mere en jazzplade end en decideret worldmusic plade.
Avishai Cohen har spillet akustisk bas de sidste mange år, men hans udgangspunkt var den elektriske bas, inspireret af Jaco Pastorius. Det kan stadig høres, Cohen er pågående og ligger langt fremme i lydbilledet. At Bassplayer Magazine har kaldt ham "one of the 100 most influential bass players of the 20th century” er ikke en tilfældighed!
Avishai Cohen: www.avishaimusic.com

Steeplechase på Biblioteket
Bibliotekernes Netmusik er i gang med en oprustning, som også har betydning for jazzelskere. Siden sitet gik i luften har det været muligt at låne musik fra de to danske jazzpladeselskaber Stunt og Cope. Begge selskaber opererer begge med nutidig dansk jazz. Nu bliver det også muligt at låne musik fra Steeplechase, som specielt i 70'erne udgav nogle af de vigtigste danske jazzplader, med bla. NHØP og Dexter Gordons danske grupper. Musikken kan lånes i 7 dage af gangen.
www.bibliotekernesnetmusik.dk

Afrikansk bassist i verdensklasse til Danmark
Bassisten Etienne Mbappe fra Cameroun kommer til Danmark i dagene 18-20. oktober, hvor han spiller i henholdsvis Odense, Herning og København. Mbappe var medlem af Joe Zawinuls gruppe fra 2000-2003, hvor han bla. medvirkede på pladen Faces and places. Desuden har han medvirket på flere af de største afrikanske stjerners plader, såsom Salif Keita, Manu Dibango og senest på Ali Farka Toure's nye plade Savane.
Etienne Mbappe's musik er svedig afrofusion, med en pæn portion pop og funk. På hans seneste soloplade fra 2004, Misiya medvirker der en strygekvartet. Han udsender en ny plade i marts 2007. DR optager koncerten i København, og har altså opdaget bassisten og sangeren, der godt kunne gå hen og få et lige så stort publikum som Richard Bona har fået herhjemme.
Etienne Mbappe: www.etiennembappe.com

Ingen kommentarer: