torsdag, september 07, 2006

Tiende album fra E.S.T.
Okay, de hedder også Esbjörn Svensson Trio, men E.S.T. lyder bedre når man skal lanceres internationalt. Det kan man så roligt sige at de bliver. I maj måned var de forsiden af DownBeat, som den første europæiske gruppe i det amerikanske jazzmagasins 72 årige historie, og nu er de på forsiden af septemberudgaven af det engelske jazzmagasin Jazzwise. Deres forrige plade Viaticum var den mest solgte instrumental jazz plade i 2005 i Europa.Nu er det tid til deres 10. album, Tuesday wonderland. Udgivelsen følges op af en turné i Sverige, Frankrig og Tyskland.
E.S.T: www.est-music.com

En nomades dagbog med overraskelser
Chris Minh Doky har været bosat i New York i en lang årrække, men er nu tilbage i København. Det er lang tid siden, at han sidst udsendte en soloplade, men nu er der endelig en klar. The nomad diaries hedder pladen, og det er nu muligt at gå ind på Minh's site og høre musikken, hvis man tilmelder sig hans nyhedsmail.Der er store musikalske overraskelser på vej. Bunden er lagt med elektroniske beats, og ligner ikke umiddelbart noget Minh har lavet før.
Chris Minh Doky: www.doky.com

Alle elsker Caroline Henderson
I denne uge er Caroline Hendersons 3. jazzplade udkommet i Danamrk. Love or nothing, som pladen hedder udkom allerede i april i Japan, og noget tyder på, at Henderson godt kunne få et nichehit med denne plade. For ligesom pladen er udkommet i Japan, kommer den også i Spanien, hvor den får lidt ekstra opmærksomhed, da Caroline Henderson er med i filmen Todos amamos a Gloria Cole (Alle elsker Gloria Cole), hvor hun spiller jazzsangerinden Gloria Cole. Caroline Henderson drager på turné herhjemme i slutningen af oktober.
Caroline Henderson:
www.carolinehenderson.dk
Todos amanos a Gloria Cole: www.todoamamosagloriacole.com

Norsk elektricitet
Det norske band Close Erase er ude med en ny CD, Sport Rocks på Jazzaway Records. De har holdt en pause på tre år, men er nu tilbage med deres bud på en rendyrket elektrisk lyd. Deres forrige plade havde et pågående, næsten dansabelt groove. Medlemmerne Christian Wallumrød, Ingebrit Håker Flaten og Per Oddvar Johansen hører til den hårde kerne i den eksperimenterende del af norsk jazz. Pladen fik 5 ud af 6 stjerner i norske Aftenposten.
Ingebrit Håker Flaten: www.ingebrigtflaten.com

Svend Asmussen til Svendborg
Han er 90 år og hans professionelle karriere har strukket sig over 72 år. Der er ikke noget at sige til, at det ikke er ofte, han er på scenen længere. Men nu er det lykkedes jazzklubben fra Svendborg, Giant Steps at hyre Asmussen sammen med hans vanlige gruppe bestående af Aage Tanggaard (trommer), Jesper Lundgaard (bas) og Jacob Fischer (guitar). Ved koncerten i Svendborg er gruppen udvidet med Afonso Correa på percussion. Koncerten afholdes d. 23. september.

Debut CD fra en "dansk" japaner
Den japanskfødte, men dansk bosatte pianist Makiko Hirabayashi udsender nu sin første CD i eget navn. Det er det tyske pladeselskab Enja, der udsender pladen. Musikken på pladen består af Hirabayashis egne kompostioner. Hun har ønsket at musikken skulle være enkel, og har valgt trioformatet. Klavs Hovman spiller bas og Marlyn Mazur spiller trommer i trioen. Musikken betegnes som organisk, levende og fyldt med overraskelser.
Makiko Hirabayashi:
www.makiko.dk

Jam på Christianshavn
Christianshavns Beboerhus er i efteråret rammen om jamsessions, hver tirsdag. Pianisten m.m. Søren Kjærgaard står i spidsen for basistrioen, hvor Jonas Westergaard spiller bas og Frands Rifbjerg er med på trommer. Der vil i løbet af efteråret komme gæster forbi, og man vil bla. kunne møde Chris Speed, Herb Robertson og Michael Blake. Der er fri entré til arrangementerne.Christianshavns Beboerhus: www.beboerhus.dk

Kommende plade udgivelser
September
Böhm/Halle/Sell: Ozon (ILK)
Geri Allen: Timeless portrait and dreams (Telarc)
Roy Haynes: Whereas (Dreyfus)
World Saxophone Quartet (Justin Time)
Art Ensemble of Chicago: Non cognitive aspects of the city (PI Records)
Gabriela feat. Bill Frisell: El viaje (Intuition)

Oktober
Dahl/Andersen/Christensen: Understatements (Universal)
Emil de Waal +: Live + (Calibrated)
Slowtrainsoul: Santimanitay (Playground)
John Pattituci: Line by line (Concord)
Kim Bock: Quartet (Steeplechase)
Trentemøller: The last resort (MBO)
Don Byron: Do the boomerang (Blue Note)
Skruk med Tord Gustavsen: TBA
In the Country: Losing stones collecting bones (Rune)
Ibrahim Electric: TBA (Stunt)

November
Wonderbrazz: TBA (Calibrated)
The Source: TBA (ECM)
[re:jazz]: Expansions (Infracom)

Ingen kommentarer: