fredag, september 29, 2006

Anders Mogensen udgiver 2 Masterclass DVD'er
På samme dag udgiver trommeslageren Anders Mogensen to undervisnings DVD'er, samt en CD med ny musik. Anders Mogensen er udover at være en af de mest benyttede trommeslagere herhjemme, til daglig docent og leder af jazzafdelingen på Carl Nielsen Academy of Music i Odense.
Vol. 1: Groupings & Textures introducerer to hovedkoncepter, som er grundstenene i Anders Mogensens spil. Med udgangspunkt i 6 forskellige kompositioner, spillet af hans band 'Giftet Youth' og med tilhørende forklaringer, demonstrerer Anders Mogensen, hvordan du selv kan inkorperere koncepterne i dit spil. Via jazz-combo-sammenspillet demonstres på musikalsk vis, hvordan du med det samme overfører teknikkerne til praksis.
Vol. 2: Musical Signatures omhandler vigtige områder, du skal focusere på som jazztrommeslager: Teknik, polyrytmik, sequencer, fracering på øveplade - alt sammen udfra en melodisk indfaldsvinkel. DVD'en har også et dybdegående afsnit omkring forskellige tilgange til at spille solo: Over form, grooves, tematisk- og multidirektionel udvikling.
DVD'erne udgives af det nye produktionsselskab So What Film, der har en mission om at dokumentere dansk jazz -ikke blot i lyd, men også i billeder.
Anders Mogensen udgiver samtidig en ny CD Live & beyond, hvor han igen er sammen med saxofonisten Hans Ulrik. Desuden er der tre, indtil nu ret ukendte musikere med på pladen. Mads La Cour (trompet), Simon Krebs (guitar) og Andreas Lang (bas) går stadig på konservatoriet, og det var også her, at Anders Mogensen fandt dem, da han manglede nogle musikere til en koncert i Polen i 2004. Han blev så glad for samarbejdet, at de nu er med i Anders Mogensen Gifted Youth.
So What Film: www.sowhatfilm.com
Anders Mogensen: www.andersmogensen.dk

Ingen kommentarer: