torsdag, februar 15, 2007

Dansk Jazz TV
Den 12. februar gik SOWHAT.TV i luften, eller på nettet er nok den rette betegnelse. Det er Danmarks første jazzTV station, et con amore projekt, hvor musikere og andre laver indslag til SOWHAT.TV.
SOWHAT.TV fungerer både som videopodcast, så man kan tage det med på Ipod'en, og som web TV, der kan ses på computeren.

De første programmer er allerede klare til download. Den første er et program hvor man følger Kasper Villaume under indspilningen af nummeret Groove Street i New York. Det andet program er med Le Chef aka Peter Poulsen der både leverer musik og køkkenekvilibrisme i programmet Jazzstronomie. Det tredje program er med Katrine Madsen der er på besøg i pladeforretningen Jazzkælderen, hvor hun taler med indehaveren David Reuss om vokaljazz.
Den kommende tid byder bla. på programmet JazzPolitiet, hvor Martin Loft anmelder jazzplader, en profil af den japanske jazzproducer Mitsu Jofu, et program om den svendborgensiske jazzklub Giant Steps og meget mere.
Blandt "meget mere" finder man jazznyhedsprogrammet Jazz In Sight, hvor trofaste læsere af Jazznyt nok vil kunne nikke genkendende til en nyhed eller to. Det er her I kan møde skribenten fra denne blog, der vil fortælle om hvad der sker nu og i fremtiden på specielt den danske jazzscene. Programmet vil komme med ca. 14 dages mellemrum.
God fornøjelse og på gensyn!
Sowhat TV: www.sowhat.tv

Dansk dansekultjazz
The Roots Of Scandinavia Soul, Jazzfunk & Boogie er titlen på en ny opsamlingsplade som de to DJs Katrine Ring og Tony M fra DJ-kollektivet Vibezone står bag. På pladen finder man bedagede numre med Nikolaj Bentzon Brotherhood, Buki Yamaz & Debbie Cameron, Heavy Joker, Cox Orange og flere svenske og finske kunstnere. Fælles for alle numrene er selvfølgelig, at man kan tage en funky svingom til dem.
Pladen udgives af det finske selskab Timmion Records
Timmion Records: www.timmion.com
Vibezone: www.vibezone.dk

Dansk succes i det franske
Sound of Choice har med deres seneste CD "Rugby in Japan" nået nye højder. Kort før jul blev CD´en udvalgt som årets jazz CD af avisen Liberatión sammen med Diana Krall og Bernie Mauphins CD´er.
Sound of Choice er på turné i udlandet med koncerter i Holland, Schweiz og Tyskland.
I marts måned spiller bandet i Utrecht, Geneve og Berlin. Bandet består af Hasse Poulsen (guitar), Fredrik Lundin (sax) og Lars Juul (trommer). Alle tre bidrager med diverse elektroniske indslag.
Sound of Choice: hp.kulturverket.org/soundofchoice.htm

Dansk lancering i udlandet
Jazzkamikaze er valgt som spydspids i Dansk Jazz Forbunds internationale lancering. Sammen med Anderskov Accident og Lotte Anker skal Jazzkamikaze de næste to år stå i spidsen for en international eksponering af dansk jazz. Et internationalt udvalg har blandt 54 ansøgere udvalgt de unge himmelstormere JazzKamikaze, som tredje spydspids.
Bandet vandt i 2005 Young Nordic Jazz Comets og har netop sendt deres anden plade, Travelling at the speed of sound på gaden.
Vil man allerede have lidt på fornemmelsen, hvordan Jazzkamikaze tager sig ud på de internationale scener, kan man for tiden downloade 3 numre fra deres koncert på den spanske Getxo Jazz Festival, på Jazzkamikazes site.
Jazzkamikaze: www.jazzkamikaze.com

Ingen kommentarer: