fredag, februar 02, 2007

På rejse med lydens hastighed
Jazzkamikaze udgav for lidt over et år siden debutpladen Mission 1, de havde vundet Young Nordic Jazz Comets, og kom som et friskt og tiltrængt pust ind på den danske jazzscene. Ret hurtigt har de opnået stor popularitet ude på spillestederne. Nu er de allerede klar med plade nr. 2, den er indspillet i New York over 2 dage i oktober 2006.
Pladen hedder Travelling at the speed of sound og er en fortsættelse på deres fortættede rockinpirerede jazz. De to danskere, to nordmænd og den enkelte svensker spiller med appeal til et publikum der kan blive stort. De har spillet i Danmark, Sverige, Norge, Kroatien og Thailand. De fremtræder som noget ganske unikt på dagens jazzscene, nemlig som et band, og den kollektive fremtæden er deres styrke. De er blevet sammenlignet med E.S.T. og Acoustic Ladyland, og disse bands styrke er netop også at det er de samme musikere hele tiden.
På den nye plade har de arbejdet mere med materialet end på Mission 1, og det er tydeligt at de er gået mere i dybden med arrangementerne, så meget at der endda er kommet strygere på det sidste nummer på pladen, Until the sun comes. Den amerikanske trompetist Matt Shulman er med på et par numre og fylder fint i landskabet.
De fem musikere Morten Schantz (piano), Kristor Brødsgaard (bas), Anton Eger (trommer), Marius Neset (tenor sax) og Daniel Heløy Davidsen (guitar) udgør Jazzkamikaze.
Jazzkamikaze: www.jazzkamikaze.com

Bandapart og de Waal til Kina
Den årligt tilbagevendede Spot Festival i Århus har fået ry for at være stedet hvor man kan opdages, hvis man skal have et gennembrud i USA, som det skete for Raveonettes for nogle år siden. Man kan åbenbart også få hul igennem, hvis man vil til Kina. Søren Kjærgaards Bandapart og Emil de Waal+ fik via Spot sidste år, kontakt til Kina og skal afsted sammen, hvor de skal spille på diverse jazzklubber, bla. JZ i Shanghai, hvor flere danskere har spillet før, bla. Karina Kappel i efteråret 06.
Bandapart: www.soerenkjaergaard.dk

Sara Lewis til Tyskland
Sara Lewis Sørensen Trio, der sidste år udsendte debutpladen As I, skal til maj spille på Nordischer Klang Festivalen i Greiswald i Tyskland og på Café 1001 i London. Siden udsendelsen af debutpladen, der indeholdt et par vokalnumre, er Sara Lewis begyndt at arbejde mere med sangen.
Sara Lewis Sørensen: www.myspace.com/saralewissorensen

Mikkel Ploug åbner for Wayne Shorter
Mikkel Ploug Group er blevet inviteret til at åbne op for Wayne Shorter i Irland. Den førende Irske Jazzpromoter Note Productions har I forbindelse med en ny international koncertserie inviteret Mikkel Ploug, Sean Carpio, Jeppe Skovbakke og til denne lejlighed saxofonisten Bill McHenry fra NY til at være ”opening act” for Wayne’s gruppe med Brian Blade, Danilo Perez og John Patitucci. Efterfølgende tager gruppen på tur i Danmark, fra d. 21. april og kan bla. opleves på Dexter i Odense.
Allerede i marts kan man opleve Mikkel Ploug Group sammen med Mark Turner på sax på tur i Danmark med afstikkere til A-Trane i Berlin og Nefertiti i Göteborg.
Mikkel Ploug: www.mikkelploug.com

74 år og stadig tjekket
Sangeren Mark Murphy har inden for de seneste år fået et comeback takket være bands som Intuit og Five Corners Quintet, der har brugt ham som gæstevokalist på deres plader. Nu er han klar med en plade på Verve, Love is what stays er den 74 årige sangers bud på sange af bla. Johnny Cash, Coldplay og Oliver Nelson.

Tord er ikke skræmt af dansk anmelder
Tord Gustavsen Trio blev kaldt noget mindre pænt af Anders Kierkegaard i Jazzspecial i en anmeldelse, det vakte så megen opsigt at det ligefrem blev omtalt i amerikanske Downbeat, som værende den eneste negative anmeldelse i hele verden af pladen.
Det har dog ikke stoppet det norske klaverstjerneskud, hans tredje trioplade skulle udkomme i løbet af marts/april. Desuden er der en festivalturné i støbeskeen.

Ingen kommentarer: