mandag, oktober 15, 2007

Kostcirkeln: Kostcirkeln (ILK)

Svensk folkejazzviseavantpop
På deres My Space side beskriver de musikken som "et skoleorkester, der har en genforeningsfest efter mange år, hvor de har været væk fra hinanden."
De har opkaldt sig efter Kostcirkeln, der oprindeligt var forløberen til madpyramiden og blev introduceret i Sverige i 1965 af Statens Institut för Folkhälsan. Den var inddelt i 7 dele. Bandet Kostcirkeln er i 10 dele og ledes af sangerinden Qarin Wikström (kendt fra DMA Jazz vinderne Sekten). De andre ni dele/musikere spiller på harmonium, guitar, bas, trommer, trompet, basun, eufonium og tuba. Wikström betjener også ukulelen og guitaren.
Hun har skabt et højst særegent univers, med nik tilbage i svensk musikhistorie til både Evert Taube og Carl Michael Bellman. Musikken er med alskens mulige vitaminer, men fremstår på ingen måde som rendyrket af nogen slags, udover det sidste nummer Fågel, hvor Qarin Wikström synger og akkompagneres af hornblæserne, som kunne det have været i kirken til jul.
Wikström har taget udgangspunkt i den letfordøjelige popmelodi, men i kraft af den originale besætning og arrangementerne bliver det til noget andet og mere spændende.
MP3 Downloadtip: Spegelbild-skild
My Space: www.myspace.com/kostcirkeln

Ingen kommentarer: