onsdag, oktober 03, 2007

Ginman/Jimmy Jørgensen: Deep (Columbia/Sony)

Ginman på nye Jørgensen-eventyr
Lennart Ginman fik et gennembrud af de større, da han sammen Steen Jørgensen, modtog to grammyer for debutpladen Ginman/Jørgensen i 1999. Han har også udgjort en tredjedel af en trioen GinmanBlachmanDahl, der nu er hedengangne, men da de ekstisterede spillede de nogle eksplosive koncerter. Han spiller bas, men det er ikke det eneste instrument han betvinger på den nye plade Deep, som han har lavet sammmen med Hotel Hunger sangeren Jimmy Jørgensen. Ginman der har skrevet, produceret, programmeret og arrangeret al musikken og spiller også på keyboards og theremin. Desuden har han fundet de samples, som indleder numrene med citater fra film. Men selv om der næsten står Ginman overalt, så er der tre musikere med i nogle vigtige roller, der lyder mere akavet på papir end det gør på pladen. Margrethe Björklund spiller på pedal steel, hvilket hun også har gjort i Darleens, Lis Wessberg spiller trombone, hvilket hun også gør i bla. Fredrik Lundin Overdrive og Jeppe Gram spiller trommer, hvilket han bla, også gør i Beautiful Day. Alle tre er væsentlige og med til at farve musikken.
Jimmy Jørgensen er blevet voksen, det må være alt det teater med følelser og arbejdet med sig selv. Hans baggrund som festglad forhyler i Hotel Hunger er næsten glemt, når man hører Deep. Han er blevet moden med stil og synger bedre end nogensinde. På nummeret This fall lyder han nærmest som Scott Walker!
Lennart Ginman har lavet en stemningsfuld og tidstypisk plade, en af den slags plader, hvor man om tyve år siger at det er nemt at høre at det er en plade fra nullerne. Et nummer som The pale blue dye er et højdepunkt.
Bonusinfo:
Ginman/Jimmy Jørgensen er på tur fra d. 7. november, hvor de starter på Skråen i Ålborg, de spiller på Fermatens Scene 2 d. 9. nov. og slutter i Rødovre på Viften d. 16. nov.
Lennart Ginman: www.ginman.dk

Ingen kommentarer: