mandag, september 08, 2008

Ibrahim Electric: Brothers of Utopia (Tactic Records)

Brødrene fra drømmelandet

Det er deres femte plade. De har tidligere udsendt en plade på det (dengang meget lille, nu lidt større) selskab ILK. Så skiftede de til det store danske jazzmoderskib Stunt Records så de kunne komme længere ud. Det kom de! Nu er de så skiftet til et nyt pladeselskab, Tactic Records der ellers næsten udelukkende udgiver plader med rock i den tunge ende. Har de så skiftet stil? Nej! Men måske er det mere end nogensinde tydeligt at de ikke er en jazztrio. De har aldrig rigtigt spillet soul-jazz, som 90 % af jazzens orgel-combos har for vane at gøre. På deres forrige studieplade Absinthe var der bla. inspiration fra de tidlige 70'eres progressive rockmusik.
På den nye plade tager brødrene fra drømmelandet Utopia os med på en rejse, hvor ikke alt er helt som det giver sig ud for at være. Titlerne på de 12 melodier leder os på vej, her er referencer til Indien, Nuuk, Borat, Zagreb og Røde Sonja (hvor det tunge groove og de pludselige breaks giver mindelser om en sværdkamp i en Conanfilm).
Stilistisk bevæger de sig mellem det kitschede, næsten fjollede som på nummeret Year of the golden pig, over den surfede sound på Ghost Rider til klassisk tung Ibrahim Electric partymusik, som på Kim Nuuk. Det er værd at notere sig at de tre herrer er alt for gode musikere til at lade sig indfange af en bestemt stil eller lyd. Indenfor det samme nummer bevæger de sig problemfrit rundt med frække riffs, korte soli og snurrige breaks og heftige fills.
Jeg kan kun anbefale at du køber hele albummet, et enkelt download er simpelthen for kort en fest.
Bonusinfo:
Ibrahim Electric er startet på en Danmarkstur der bringer dem til Svendborg (11. sep.), Skive (12.), Randers (13.) i denne uge.
My Space: myspace.com/ibrahimelectric

Ingen kommentarer: