fredag, september 05, 2008

Helle Henning: Verden lige her (Calibrated)

Forrygende jazz sunget på smukt dansk

Jazz sunget på dansk er en sjældenhed og det fatter man jo ikke en krone af, når man hører pladen Verden lige her med Helle Henning. Hun har skrevet al tekst og musik. Hun synger perfekt, stemmen er personlig, men det allervigtigste er at man kan høre hvert enkelt ord når hun synger. Det er netop derfor at jeg overgiver mig totalt til den her plade. Helle Henning er konsekvent, følger og bruger sine evner til det yderste. Håndværket er iorden, der er ægthed og følelser i Helle Hennings musik og stemme. Det her er stor kunst med bred appeal.
Stilen befinder sig i et jazz-vise-pop univers, med et strejf af noget bittersødt nordisk. Musikalsk bakkes hun op af Nikolaj Hess på piano, der efterhånden har udviklet sig til at være "kvindelig jazzsanger"- akkompagnatør no. 1 herhjemme. Her kan bla. nævnes Caroline Henderson, Sissel Vera Pettersen og Ulla Henningsen. Jens Skou tager sig af bassen og Jonas Johansen spiller veloplagt percussion og trommer. Christina von Bülow og Marc Mommaas gæster på sax på hver to numre.
På sangen Dengang jeg var barn har Helle Henning ramt loftet, teksten om barndommen i 70'erne og den swingende musikalske opbakning er et hit, så download den, hvis du ikke har råd til hele albummet.
Bonusinfo:
Helle Henning har sunget kor på en lang række Disney-film siden slutningen af 90'erne. Hun udsendte i 2005 sin første plade der hed Måske er det aldrig for sent.
Helle Henning: www.hellehenning.dk

Ingen kommentarer: