mandag, september 01, 2008

Andreas Møller: 12 kinds of precipitation (Gateway)

Overbevisende solodebut

Det er ikke hverdagskost at jazzpianister laver soloplader. Herhjemme har folk som Carsten Dahl, Jacob Anderskov og Jan Kapsersen gjort det. Men at en debutant gør det og så endda så overbevisende, det er en overraskelse. Andreas Møller er uddannet fra konservatoriet i Amsterdam i 2005 og han dyrker specielt soloklaverspil der trækker på den amerikanske jazztradition og europæisk musik med rødder i det klassiske som feks. Chopin og Ravel.
Man kunne vel egentlig godt nævne Keith Jarrett, men Andreas Møller spiller ikke så frit improviseret som Jarrett, dertil er Møllers pianospil alt for sammenhængende og stringent. Andreas Møller tager udgangspunkt i kendt materiale som feks. Stella by starlight, Giant steps, Elefantens vuggevise og My funny Valentine. Den store force ved denne plade er at Andreas Møller har sin egen personlige version og historie han vil fortælle.
Det er særdeles behagelig (ikke behagesyg) plade, der også i fremtiden vil komme til at rotere på CD-afspilleren, Andreas Møller har begået. Jeg undrer mig egentlig mest over, at et så stort musikalsk talent har holdt sig skjult så længe.
Andreas Møller: andreasmoller.dk
My space: myspace.com/andreasmoller

Ingen kommentarer: