tirsdag, november 09, 2010

Ibrahim Electric: Royal Air Maroc (Tactic Records/Target)

Vanviddet siver ud i små doser
 De har over de sidste otte år udviklet sig til at være et sikkert livehit på de mindre koncertscener rundt omkring i landet. Deres originale blanding af jazz, rock og afro med underafdelinger af funk, balkan og surf er en cocktail der er med til, at skabe god stemning. Vanviddet lurer lige under overfladen. Det siver ud i små doser, som på Der Alte Das Boot, hvor de tre musikere med desperation i stemmen rytmisk råber titlen igen og igen.
Det nye album Royal Air Maroc er ikke en revolutionerende ny Ibrahim Electric-plade. De har fundet en musikalsk base som de stille og roligt udbygger. Denne gang er der flere tendenser der peger i retning af rocken som den lød et eller andet sted mellem 1967 og 1972, hvor pladetitlen kunne referere til noget der kunne stoppes i en pibe, der blev sendt rundt blandt vennerne.
Nye fans kan sagtens begynde her. De bliver langt fra skuffede. Gamle fans der holdt af den forrige Brothers of Utopia skal også have den her. Okay, det er måske ikke en uundværlig Ibrahim Electric plade. Den er alligevel mere end almindeligt velkommen. De tre musikere fortsætter stædigt med at udvikle noget der er unikt - ikke bare i Danmark, men også internationalt. Det er rigtigt fedt. Specielt fordi de konstant udvikler deres musik ved koncerter.
My Space: www.myspace.com/ibrahimelectric

Ingen kommentarer: