onsdag, november 17, 2010

Karin Juhl: Very early (Music Mecca)

Moden vokaldebutant
Jeg vil betegne mig som rimeligt erfaren ud i anmeldelser af danske jazzsangerinder. Faste læsere af bloggen har bare indenfor det sidste år læst om veteranen Cæcilie Norby, yngre stjerner som Sinne Eeg, Sidsel Storm og Cathrine Legardh og debutanterne Mette Juul, Kendra Lou og Indra. Derudover adskillige andre. Der sker som vanligt rigtigt meget indenfor vokaljazzen herhjemme.
Karin Juhl er endnu en debutant, men ikke en helt almindelig en. Karin Juhl er vel det man kan betegne som en moden sangerinde med sølvstænk i hår, uden at fornærme nogen. Hun kaster sig på pladen over nogle af vokaljazzens helt store klassikere. Nature boy, Peel me a grape, Love for sale er blandt de udvalgte numre. Hun omgiver sig med en trio der indgyder respekt. The Pulsating Twins; AC på bas og Jakob Høyer på trommer er sammen med pianisten Ben Besiakov en forfriskende trio. De har respekt for materialet og spiller det forholdsvis straight. Jeg får meget let associationer til en sammentømret new yorkertrio, der spiller med et overskud af musikalitet. De suppleres på tre numre af Jakob Dinesen, der uden problemer falder ind og giver et passende tilskud sax.
Karin Juhl har ofte optrådt på Christianias Jazzklub og lyder heller ikke som en debuatant. Hun lyder som en moden afklaret kvinde, der med godt styr på vokalen, i afslappet stil lander pladen godt. Det her er ikke en revolutionerede vokaljazzplade, men et godt visitkort for Karin Juhl, der bør være stolt af denne plade.
Karin Juhl: www.karinjuhl.dk

Ingen kommentarer: