mandag, december 20, 2010

KortJazzNyt Uge 51 2010

Jeg roste sangen i min anmeldelse af Helle Hansens Uncommon ground. Nu har sangen Sanctuary fået en Honorable Mention Award i USA Songwriting Contest. Hun er den eneste kunstner der har haft en sang i finalen, hvert eneste år siden 2001 i konkurrencen, hvor det overvejende er amerikanske kunstnere der er med.
www.myspace.com/hellehansen

JazzDanmark søger en ny sekretariatsleder. Det er den hidtidige sekretariatsleder Kåre Emtoft der stopper efter 6 år i jazzens tjeneste.
www.jazzdanmark.dk/sites/default/files/sekretariatsleder_jazzdanmark.pdf

Den svenske Grammisgala løber af stablen den 17. januar. Her er trompetisten Goran Kajfes med på 3 af de 5 nominerede plader. Det drejer sig hans egen X/Y, Oddjob's Clint Eastwood-hyldest Clint og Magnus Carlsson's Echoes. Herudover er Dan Berglunds Tonbruket og Peter Asplund's  Asplund plays Bernstein nomineret.

Det engelske jazzmagasin Jazzwise har kåret danske Jasper Høiby's Phronesis, som dem der har lavet årets bedste jazzalbum. Det sker foran prominente folk som Charles Lloyd, Keith Jarrett/Charlie Haden og Charlie Haden.
www.jazzwisemagazine.com/news-mainmenu-139/67-2010/11730-albums-of-the-year-number-1-phronesis-alive

Joe Lovano udgiver et nyt album på Blue Note Records d. 11. januar 2011 med kvintetten Us Five. Den hedder Bird Songs.
www.joelovano.com/news/detail/23/Bird-Songs-To-Be-Released-Janaury-11-2011

I slutningen af marts 2011 udgiver Smithsonian pladeselskabet Folkways et 6-dobbelt album med jazzens historie fortalt gennnem 111 udvalgte numre, lige fra Jelly Roll Morton til Tomasz Stanko.
Indtil da, kan du prøve dine evner af med en quiz med de 111 numre. Sæt titel og kunstner på.
www.sporcle.com/games/Smithsonian_Folk/JazzChallenge111

Den 30. marts spiller Bill Frisell i Den Sorte Diamant i København, med Disfarmer-projektet, hvor han medbringer Carrie Rodriguez på violin, Greg Leisz på mandolin og pedal steel guitar og Viktor Krauss på bas.
Billeder af Mike Disfarmer vises under koncerten.

Musikhuset i Århus byder 2011 på nogle seriøse jazzkoncert-bud. Sinne Eeg/Lars Jansson Duo, Gonzalo Rubalcaba Trio, Aaron Parks Trio, Gilberto Gil, Dissing sings Armstrong og Bobby McFerrin er på tapetet i denj første halvdel af året.
www.musikhusetaarhus.dk

Tomasz Stanko Quintet med Jakob Bro og AC spiller på lille Dexter i Odense d. 14. maj 2011.
dexter.dk

Norske Christian Wallumrød Ensemble giver koncert på Atlas i Århus d. 9. februar.
www.atlasaarhus.dk/arrangement.php?id=1667

Den første uge i et nyt år plejer ikke at være den store gå-i-byen-uge. Men så kan man jo også bare vælge at sætte noget ekstragodt på programmet, som de har gjort på Montmartre, med 3 koncerter med Jan Lundgren Trio d. 6.-8. januar.
www.jazzhusmontmartre.dk

Ingen kommentarer: