fredag, december 10, 2010

Kortjazznyt Uge 49 2010

Den amerikanske saxofonist og fløjtenist James Moody døde i går d. 9. december af cancer i bugspytkirtlen. Han blev 85 år gammel. Moody var i flere omgange med i Dizzy Gillespie's orkestre, hvor han var et populært og skattet medlem. Han har desuden spillet med adskillige danske jazzmusikere som Carsten Dahl, Søren Kristiansen og Hans Henrik Bay.
Hans solo fra 1949 på In the mood for love blev til pophittet Moody's mood for love, som bla. George Benson, Amy Winehouse og flere andre siden hen kastede sig over.
www.jamesmoody.com

Hvis the Bad Plus havde haft en saxofonist som medlem, så havde det nok været Bill McHenry. I hvertfald har to tredjedele af trioen, Ethan Iverson og Reid Anderson ofte samarbejdet med saxofonisten. Bla. spillede de på McHenry's album Roses fra 2007 sammen med Paul Motian. Bill McHenry er en alsidig saxofonist der også har arbejdet med moderne klassisk musik af bla. Ran Blake og Guillermo Klein.
Bill McHenry er Artist in Residence i Danmark fra marts og to måneder frem. Det sker ved hjælp af Statens Kunstråds DIVA ordning. I perioden vil han både undervise og spille i landet
www.billmchenry.com

Han har endnu ikke lavet et album i eget navn endnu, men har vist sine evner i bla. Alex Riel Trio. Og dog. Pianisten Heine Hansen har fuldt vejen som flere andre danske pianister; Kasper Villaume, Henrik Gunde, Olivier Antunes og Carsten Dahl. Han har udgivet en trioplade i Japan. Det er den japanske producent Mitsou Jofu der har udgivet pladen When the sun comes out på Marshmallow Records. Blandt numrene på pladen finder man Trubbel, Are you lonesome tonight og The boy next door.
Morten Lund tager sig af trommerne og Jesper Lundgaard klarer bassen.
www.marshmallow-records.com/

Statens Kunstfond har valgt at præmiere 8 danske musikudgivelser fra 2010. Her iblandt flere med jazzbaggrund. Det drejer sig om Søren Kjærgaards Open Opus, Peter Danstrups Reptiles in the sky og Josephine Cronholms Songs of the falling feather. Desuden er uropførelsen af Jonas Bergs og Trinelise Værings Oh Purity på Copenhagen Jazzhouse d. 6. november også præmieret.
De har hver fået 50.000 kr. af det der hedder Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Rytmisk Musik, hvor medlemmerne er Juliana Hodkinson, Tobias Trier og Marilyn Mazur.
www.kunst.dk/statenskunstfond/nyheder/artikel/statens_kunstfond_praemierer_8_cd_udgivelser_mv_i_2010-1/

Ingen kommentarer: