torsdag, juli 07, 2011

John Escreet: The age we live in (Mythology Records)

Der økonomiseres ikke med virkemidlerne
 Tidligere i år var jeg pænt oppe at ringe over altsaxofonisten David Binney's Graylen Epicenter. Nu er der kommet en plade der placerer sig i slipstrømmen på den. Pianisten og keyboardspilleren John Escreet har lavet en plade, hvor han bruger de to væsentligste hovedpersoner fra Binney's plade. Nemlig guitaristen Wayne Krantz og Binney selv. 


Jeg vil vælge at kalde musikken for jazzrock, ikke den jazzrock der opstod i slutningen af 60'erne. Men snarere musik med elementer fra rock blandet op med nutidig semiakustisk kraftfyldt jazz. Der er ikke langt til Chris Potter's Underground, da der heller ikke er en bas med her udover på 2 numre. Der er desuden diskret fyldt på med lidt supplerende blæsere og strygere hist og pist. 


John  Escreet har lavet nogle spændende og komplicerede rytmiske forløb, hvor Krantz og Binney skiftes lidt til at tage fronten. Escreet holder sammen på de melodiske forløb. Han økonomiserer ikke med virkemidlerne og har lavet en jazzplade til de dage, hvor der skal noget saft og kraft i højttalerne.
Bonusinfo:
John Escreet spiller på Molde Festival i Norge d. 22. juli sammen med Eivind Opsvik og Tyshawn Sorey.
John Escreet: www.johnescreet.com

Ingen kommentarer: