torsdag, maj 15, 2014

Trinelise Væring, Jonas Berg og Barokksolistene: Oh Purity (Word for Word Records) musik og film

En rocksangerinde, en jazzpianist og et barokensemble. 9 musikere fra 6 lande mødes i en musikdokumentar lavet af instruktøren Frigge Fri. Foran et lille publikum og i studiet går instruktøren tæt på skabelsen af musikken. Trinelise Væring er det naturlige centrum for dokumentaren. Med lækker ro og kameraføring er der tid og plads til musikken, hvor alle numre spilles til ende. Det er dynamisk og vekslende og bliver aldrig stillestående kedeligt. Valget af et barokensemble, der kun spiller på instrumenter fra baroktiden betyder bl.a. at det ikke er en fagot der høres men en dulcian. Der er en cigaræsketør klang, der passer smukt til Trinelise Værings insisterende nærvær i musikken. 

Musik og dokumentar er udgivet på en fin lille USB lavet af træ. Det er tydeligt at der er satset på kompromisløs høj kvalitet hele vejen. Pianisten Jonas Berg der har en baggrund i både jazz og klassisk har sammen med Trinelise Væring lavet musik, tekst og arrangement. Det er musik der finder sig til rette i et naturligt leje mellem kammermusik, singer/songwriter, rock og jazz. Det er rytmisk og spændstigt.

Musikdokumentaren som genre er en sjælden fisk i det danske TV-akvarium. Når kvaliteten er så høj som det er tilfældet med Oh Purity kunne man godt ønske sig at der blev lavet nogle flere. Det er fyrre minutter i godt selskab. Musikken huskes bagefter og giver lyst til genhør. Programmet vises på DR-K d. 24. maj kl. 22.50.

Ingen kommentarer: