onsdag, februar 24, 2016

Blancarte/Evans/Jensen/Peck: The Gauntlet of Mehen (Destiny Records)

Bassisten Tom Blancarte har samlet denne kvartet, hvor det klassiske arkadecomputerspil Gauntlet er udgangspunktet. Et udgangspunkt der blev taget i en snak om, at publikum har en forventning om at impromusikere har superkræfter - noget der ikke stemte overens med Blancartes erfaringer. Man kan ikke bare sætte en gruppe sammen af favoritmusikere og forvente at det bliver godt. Han havde samtalen med trompetisten Peter Evans, som blev første medlem af kvartetten der også inkluderer Louise Dam Eckardt Jensen på sax/vokal og Dan Peck på tuba. 

De har alle erfaringer fra avantgarde/impro/free jazzen. Danskeren Louise Dam Eckardt Jensen lever sammen med Blancarte og sammen har de duoen The Home of Easy Credit. Med deres ny kvartet spilles der igen med ordene og meningen. Åbningsnummeret på pladen hedder Use magic to kill death. Døden bliver i den grad udfordret med kvartettens levende og magiske greb om instrumenterne.
Kvartetten skaber et kammerinferno der hele tiden falder ud over kanten. På nummeret I’ve not seen such bravry! braser det sammen. Opløsningen får instrumenterne til at falde fra hinanden. Louise DE Jensen hvæser ned i en forvrænget mikrofon. Det er musik der kæmper for lytterens opmærksomhed og får den. The Gauntlet of Mehen er bemærkelsesværdig, original og nutidig noisy avantgarde skabt af fire brave musikere.

Ingen kommentarer: