torsdag, februar 18, 2016

Garzone/Bergonzi/Moses/Andersson: Splitting up in Boston (Hobby Horse)

Den danske bassist Richard Andersson er havnet i et barsk selskab på denne plade. De to amerikanske saxofonister Jerry Bergonzi og George Garzone og trommeslageren Bob Moses er alle notorisk berømte for deres høje kunstneriske niveau - hvor de går langt for at nå et tilfredsstillende resultat. Desuden har de også alle tre brugt mange år i undervisningens tjeneste. De spiller også gerne i Danmark. Her har de samarbejdet med mange forskellige danske jazzmusikere, bl.a. spiller Bergonzi ofte med Anders Mogensen og Carl Winther, sammen med Garzone lavede de et album i 2014. Bob Moses har lavet nogle fortrinlige plader sammen med saxofonisten Anders Bast. 

Andersson tog i 2012 til Boston i forbindelse med denne indspilning. Her er han sammen med de tre ekstremt erfarne jazzræve gået i infight med improvisationskunst på allerhøjeste plan. Bergonzi og Garzone er fantasirige til overflod. Det holder de ikke igen med på pladen. Garzones vilde og utæmmede lyd skaber sammen med Bergonzis myndige og intelligente tone et råt og interessant miljø for jazzsaxofonen. Bob Moses er en hippie improvisator. Han har en oprigtig interesse i at skabe noget spændende og udviklende sammen med de andre. Han spacer samtidig for vildt på trommerne og alt det andet han spiller på.

Richard Andersson har brugt flere år på at gennemlytte optagelserne fra indspilningerne, inden han udvalgte det vi kan høre på albummet. Vi hører en Andersson der vover springet ud på de kringlede og snirklede veje sammen med de gamle mænd. Han er ikke bange. Han spænder alligevel sikkerhedsbæltet. Han er ikke dumdristig. Han er med sit basspil med til at sikre at de alle fire kommer helskindede igennem.

Ingen kommentarer: