lørdag, juli 02, 2016

Østergaard Art Quartet: More stories form The Village (Boogie Post Recordings)

Percussionisten Michala Østergaard har været der før. Lavet et album med Østergaard Art Quartet, hvor hun er sammen med den franske guitarist Marc Ducret, den norske trompetist og vokalist Per Jørgensen og den danske trompetist Kasper Tranberg. Det er fem år siden, at de lavede Stories from The Village sammen. Opfølgeren hedder selvfølgelig More stories from The Village. Igen får man et indtryk af, at det er tre stærke musikalske individualister der i hænderne på Michala Østergaard styres og inspireres. 

Har man et nært og kært forhold til den eksperimenterende og elektriske Miles, så er man på hjemmebane. Abrupte rytmiske mønstre og skæve figurer vokser frem af Ducrets guitar og Østergaards percussion, mens Tranberg spiller en fed trompet, der ikke står tilbage for helten Miles Davis. Det er ikke den funky Miles vi hører. Det er de skæve detaljers mester, vi hører inspiration fra.

Østergaard Art Quartet bevæger sig også andre steder hen. Der er de sarte passager og inspirerende spring med instrumenterne. Fire af numrene er indspillet live i Oslo, mens resten selvfølgelig er indspillet i Vanløse-studiet The Village. Det er jazz af den flagrende og kompromisløse slags. De holder et meget højt niveau på hele pladen.

Ingen kommentarer: