lørdag, juli 28, 2018

Michael Wollny Trio: Oslo (ACT) LP/CD/DL/stream >> Michael Wollny Trio: Live Wartburg (ACT) LP/CD/DL/stream

Da det tyske pladeselskab mistede sit absolutte topnavn, den svenske pianist Esbjörn Svensson efterlod det uden tvivl et vakuum, både kunstnerisk og økonomisk. Selskabet er heldigvis ikke stillestående og var allerede dengang godt på vej med flere spændende navne, der med tiden kunne udvikle sig lidt i retning af Esbjörn Svenssons karriere.
Et af de navne er den tyske pianist Michael Wollny, der debuterede i 2005 og siden har lavet 14 albums. De to seneste er udkommet på samme tid og har fået navn efter den by, hvor de er optaget. Den første hedder Oslo og er selvfølgelig indspillet i Rainbow Studiet med Jan Erik Kongshaug og nok så væsentligt, med ACT-bossen Siggi Loch som producer. 

Michael Wollny har sin vanlige trio med Christian Weber på bas og Eric Schaefer på trommer med i studiet. Det helt særlige ved Oslo pladen er, at Norwegian Wind Ensemble medvirker på tre numre i nogle arrangementer af Geir Lysne. Det er numre af en helt anden type end resten af pladen - og efterlader pladen som knækket i flere dele.
Den anden plade er optaget en uge senere på slottet i byen, der gav navn til det østtyske bilmærke Wartburg. Her holdte ACT Records 25 års jubilæumskoncert, hvor Michael Wollny Trio selvfølgelig optrådte. Sopransaxofonisten Emile Parisien medvirker på de sidste numre. Der er ikke brug for at de skal spille sig ind på hinanden. Wollny og Parisien spiller allerede sammen i anden sammenhæng. Det giver noget mere "kød" i musikken, at Parisien er med. 

Michael Wollny er noget særligt, men opnår nok aldrig den samme internationale respekt ligesom Svensson. Han er bla. inspireret af klassisk musik og bruger det også på pladerne, hvilket er med til at give ham karakter. Tyskland er et stort marked, hvor han har godt fat.

Ingen kommentarer: