torsdag, august 08, 2019

Bill Frisell/Thomas Morgan: Epistrophy (ECM) LP/CD/DL/stream >> Giovanni Guidi: Avec le temps (ECM) CD/DL/stream

Det føles som hvis de var inviteret hjem i min stue for at spille en koncert. Bill Frisell og Thomas Morgan er atter aktuelle med et duoalbum. 

Bill Frisell har en fortællende guitarspil. Det handler om gamle dage og nye steder han har besøgt. Han tager den gamle popsang Save the last dance for me og bruger den som løftestang for en længere fortælling om samvær og en tid der var. Han tager os med ind musikken. Thomas Morgan sørger med bassen for, at fortællingen bliver belyst på den rette stemningsfyldte måde.

Duoen begiver sig også ud i fortællinger uden umiddelbar retning. Som Mumbo Jumbo, der som titlen angiver, bliver en nonsens snak. Frisell og Morgan tager os på denne live indspilning fra Village Vanguard omkring en række fede jazzstandards; Lush Life, Epistrophy etc. Det er meget let at anbefale denne plade. Lyt med hjertet og resten følger med.

Thomas Morgan er også aktuel på en anden ECM indspilning. Den italienske pianist Giovanni Guidi har haft Morgan med i sin trio i adskillige år, hvor Joao Lobo spiler trommer.

Denne gang har Guidi udvidet med guitaristen Roberto Cecchetto og saxofonisten Francesco Bearzatti, der ligesom Guidi har spillet med Enrico Rava.

For nylig sagde Giovanni Guidi om Thomas Morgan, at han ikke kendte til andre musikere, der var så meget inde i musikken og omkring hver enkelt tone, at han hele tiden fangede alt det der skete.

Det er Thomas Morgan! Det er derfor jeg bliver ved med at finde ham spændende. Der sker noget i musikken og Morgan forstår og omsætter det. Det er Guidi’s plade et godt eksempel på. Pladen åbner og lukker iøvrigt med trionumre. Endnu en stærk europæisk jazzplade fra Manfred Eicher og co.

Ingen kommentarer: