mandag, august 12, 2019

Søren Siegumfeldts String Swing: This is Meschiya Lake (Stunt) CD/DL/stream

Der er gået over 10 år siden den sidste String Swing plade udkom. Saxofonisten Søren Siegumfeldts band er nu tilbage med en ny sangerinde ved mikrofonen. Og sikke en sanger. Meschiya Lake fra New Orleans har allerede optrådt i flere forskellige sammenhænge herhjemme.
Pladen åbner med et godt “voksen” nummer. Leonard Cohens Everybody knows byder os indenfor med en velkendt melodi. Her rammes jeg første gang af Meschiya Lakes vildt fede intonering og timing. Lakes tilgang til musikken, personificerer New Orleans’ kælenavn, Big Easy. En tilbagelænet og let tilgang til livet og i det her tilfælde musikken.

Meschiya Lake har smerten og det levede liv med i musikken. Det var gennem dokumentarfilmen True Family, at Siegumfeldt opdagede Lake. Det er en film om kampen mod en naturkatastrofe, narkotika og onde viljer.
Søren Siegumfeldt lader Lake komme til orde på halvdelen af pladens numre, hvor han har skrevet melodierne. Det er stærke og gribende numre. Det iscenesættes af et velspillende swing band og en stemme med nerve af samme sjæl som Billie Holiday, Bessie Smith og Dinah Washington.
This is Meschiya Lake er et meget anbefalelsesværdigt comeback for Søren Siegumfeldts String Swing.

Ingen kommentarer: