tirsdag, april 21, 2020

Anton Langebæk Quintet: The Chant! (Gateway) CD/DL/stream

Den udkom sidste sommer - og forsvandt desværre i min anmelderbunke. Det er en af den slags plader, der fortjener opmærksomhed hos mange jazzlyttere. Bassisten Anton Langebæk har samlet en stærk kvintet af unge jazzmusikere omkring sig. Det er musikere der primært er kendt for, at spille klassisk jazz i bebop-traditionen. 

Altsaxofonisten Oilly Wallace, pianisten Zier Romme, guitaristen Pelle von Bülow og trommeslageren Andreas Fryland er med til, at sikre den gode stemning på pladen. En stemning, der emmer af vellagret jazz.

Anton Langebæk har skrevet musikken. Det er gjort i ånden af den klassiske jazz, Han har skrevet melodier, hvor der ligesom i de gamle standards er rigeligt med grobund til, at der kan vokse nogle stærke solopræstationer frem. De står nærmest i kø med velturnerede og lækre soli; Oilly, Zier og Pelle. Musikken er tilbagelænet. Det er Anton Langebæk, der sætter pace og i det ellers præcis og skarpe spil udstråler ro og samling, 

The Chant! er et vigtigt album i fortællingen om, hvorfor yngre dansk jazz lyder så godt for tiden. Anton Langebæk er både som bassist, komponist og bandleader en god eksponent for udviklingen og den bredde som scenen besidder. 

Ingen kommentarer: