torsdag, april 23, 2020

Athletic Progression: Athletic Progression (Super Bad Disco/HHV) LP/DL/stream

For et år siden oplevede jeg Athletic Progression løfte taget, i et propfyldt Voxhall under Spot Festivalen. Her lød de som jeg havde håbet på, at de skulle have lydt på det ujævne debutalbum Dark Smoke, der var kommet et par måneder før.

Nu rammer Athletic Progression til gengæld plet med et album, der placerer dem helt fremme med tung instrumental hip hop og jazz inspireret musik. Det er musik der kan anbefales til lyttere af eks. J Dilla, Thundercat og Yussef Kamaal. 

De tre århusianske musikere, Jonas Cook på keyboards, Jonathan Jull Ludvigsen på trommer og Justo Gambula på bas har brugt tre år på at lave albummet, der flyder over af lækre beats. Pladens 13 numre leveres på 35 minutter. Det er med andre ord en stramt koncenteret oplevelse. 

Jonathan Jull Ludvigsen er den vildeste broken beat trommeslager. Skæve breaks leveres i et steady og tight flow. Justo Gambula er den groovy’e bassist mens Jonas Cook med sine keyboards lader idéerne flyde i en strøm, der skaber en bølge der er stor nok til, at kunne sende dem til ligesindede i Los Angeles.

Lige nu er det vist kun corona-krisen der kan bremse den intelligente trios musik. Jeg er sikker på, at de nu aflyste koncerter på Heartland og Roskilde Festival kunne have løftet dem ud til et endnu større publikum. Heldigvis fungerer vinylen også rasende godt - prøv selv at lytte til Benihana, White Crayon eller Emmelev. Det er en af årets plader.

Ingen kommentarer: