Som lovet tidligere vil jeg stille skarpt på, hvad der sker rundt omkring i de dansk jazzklubber. I Holbæk Jazzklub er efterårsprogrammet klart, og de har som altid et meget bredt og spændende program. Her er både crowdpleasers og de mere udfordrende.
I august lægger de ud med Hugo Rasmussen, med Jakob Dinesen på saxofon og Kresten Osgood på trommer. I oktober er der World Jazz Festival, og det indbefatter besøg fra både Argentina, USA og Israel. Først kommer Hernan Lugano Trio og spiller tangojazz fra Argentina, og siden kommer den amerikanske saxofonist Vincent Herring, med sin kvartet. Festivalen afsluttes af Yael Acher og KAT inDustrial.
Ligeledes i oktober kommer Holbækdrengen Christian Winther, der står i spidsen for sin egen kvartet, med musikere fra New Orleans, hvor også Christian Winther er bosiddende. Besøget er et led i Danmarks turné, som på et tidspunkt skal munde ud i en Live CD, udgivet af Steeplechase.
November måned byder på et særdeles interessant besøg. Bassisten Niels Ryde har inviteret den østrigske guitarist Wolfgang Muthspiel til landet. Muthspiel er bosiddende i New York, og har 9 albums i eget navn på samvittigheden. Desuden har han samarbejdet med Vienna Art Orchestra, Paul Motian, Dave Liebman, Don Alias, Tom Harrell, Peter Erskine, John Patitucci, Bob Berg etc. Du kan læse mere om Muthspiel ::HER::
Til slut i november er det Bitran-Reiman Group som træder op i Holbæk. I december er julegaven til Holbæk og omegn, et besøg af DR Big Band med Caroline Henderson og Steen "Sort Sol" Jørgensen som solister.
Du kan læse mere om datoer o.l. ::HER::
Diana Krall kommer til Danmark til november, hvor hun spiller i i både Vejle og København. Med sig har hun sin faste guitarist Anthony Wilson, samt bassist og trommeslager. Hendes seneste CD The girl in the other room, er hendes største succes til dato, både salgsmæssigt og kritikermæssigt. Der er stort set ikke en eneste hitliste hvor hun ikke tilstede. På pladen har jo som bekendt fået en del hjælp af sin mand Elvis Costello, til det tekstmæssige. Men hun har også indspillet et gammelt Costellonummer Almost blue, og det er hun ikke den eneste jazzmusiker der har gjort. Nedenfor finder du den og andre Costellonumre, som jazzmusikere har givet sig i kast med.
Chet Baker: Almost blue på Chet Baker in Tokyo
Jimmy Scott: Almost blue på Holding back the years
Charles Lloyd: God give me strength på Voice in the night
Bill Frisell: The sweetest punch, Bill Frisells genindspilning af Costello & Burt Bacharach's album Painted from memory
Jazzpassengers: Aubergine på Individually twisted
Viktoria Tolstoy: Baby plays around på Blame it on my youth
Roswell Rudd: Almost blue på Broad strokes
Ed Thigpen's Scantet #1 som udkom tidligere på året på Stunt, klarer sig fint i USA, hvor den i de sidste 8 uger har huseret på den amerikanske CMJ Jazzchart, som baserer hitlisteplaceringerne på airplay på radiostationer spredt over hele USA. Pladen er i denne uge nr. 20, men har tidligere været helt oppe på en 5. plads. Desuden finder man i denne uge CD'en Yo Miles på en 9. plads, hvor bl.a. John Tchicai medvirker.
Jazzklubberne Loco og Sunship, i henholdsvis København og Århus er med til, at sætte dagsordenen under sommerens jazzfestivaler. Den amerikanske saxofonist Chris Speed er inviteret til landet i festivalperioden, og skal spille i flere forskellige sammenhænge.
Under Copenhagen Jazzfestival skal han spille med stort set hele den danske freejazz elite, ligefra Kasper Tranberg over Jacob Anderskov til Jesper Zeuthen. I Århus skal han spille på Voxhall med bl.a. Jakobberne Dinesen og Bro.
Jazzclub Loco har foranlediget besøget af Chris Speed, da de havde spurgt kunstnerne som optrådte i 2003, om hvem de gerne ville spille med. Et næsten enslydende svar faldt på Chris Speed, som til dagligt slår sine folder i New York. Han har arbejdet sammen med bl.a. Jim Black, Mitchell Froom og Tim Berne (med hvem han også spiller på Copenhagen Jazzfestival).
Du kan læse mere om Jazzclub Locos program ::HER::, og Sunships ::HER:: og Chris Speed ::HER::
Den amerikanske Jazz Journalist Association har kåret Wayne Shorter som Musician of The Year 2004, ved et arrangement i New York, tirsdag d. 15. juni. Du kan se en komplet liste over kåringerne ::HER:: Den eneste med danske øjne interessante nominering var, Steeplechase's Dexter Gordon Boxset. I den kategori løb endnu en Miles Davis box med prisen. Det var selvfølgelig BokserBoxsettet The Complete Jack Johnson Sessions. Kåringerne af de forskellige af musikere er lidt kedelig og ordinær. De amerikanske jazzjournalister har uhyggeligt svært ved at se, at jazzmusikken gennemgår en rivende udvikling i specielt Europa. Der blev ikke kåret en eneste europæer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar