søndag, februar 13, 2005

Ibrahim Electric: Ibrahim Electric meets Ray Anderson (Stunt)


Der er en spøjs plade, den her. Den stritter ud i flere retninger, og giver overhovedet ikke noget samlet indtryk. Så konklusionen kunne være, at de skulle arbejde mere med deres egen identitet. Men hvorfor skulle de? For det første har de inviteret basunisten Ray Anderson med, og for det andet er identiteten nok at de netop er istand til at spille frit, som i Choppers, afrikansk som i Fela, blues som i Formula, og klassisk orgeljazzshuffle som i The Tuxen Shuffle. Det her er ikke et Jimmy Smith tribute band.
Guitaristen Niclas Knudsen er den mest rå guitarist i det danske jazzmiljø, og leverer mange fede og seje indspark på denne plade, som er en koncertoptagelse fra Copenhagen Jazzhouse, fra sidste sommers Jazzfestival. De havde lige udsendt deres debutplade på det tidspunkt, men der er allerede sket noget i forhold til den plade. Selvfølgelig er det ikke uden betydning at Ray Anderson er inviteret med. I det hele taget er det en ganske skør idé at invitere ham med, og derfor passer det godt ind i det ibrahimske univers. Den mest indlysende vej, havde været at invitere en saxofonist, der kunne spille for, og byde op til souljazz, men hvorfor skal det være indlysende?
Jeppe Tuxen er det mest ubeskrevede blad i bandet, han spillede bl.a. med de to andre i Endorfin. Trommeslageren Stefan Pasborg er ikke længere et ubeskrevet blad i dansk jazz. Han er med i mange forskellige sammenhænge, og hvad og i hvilken retning han udvikler sig er spændende at følge.
Du kan downloade nummeret Fela, fra Pasborgs hjemmeside ::HER::

Stefan Pasborg: Trommer
Niclas Knudsen: Guitar
Jeppe Tuxen: Hammond B3
Ray Anderson: Basun

Ingen kommentarer: