mandag, marts 06, 2006

Mere ligesom Blake Tartare
Saxofonisten Michael Blakes danske band Blake Tartare udsendte sidste år den første CD i Danmark, den havde været tilgængelig i USA i et stykke tid. Dog blev den først for nylig anmeldt i Down Beat, hvor den fik topkarakteren 4 stjerner. Nu er opfølgeren allerede klar, More like us som udsendes af Stunt Records.
Det er selvfølgelig Søren Kjærgaard på piano. Kresten Osgood på trommer og Jonas Westergaard på bas, som Michael Blake har haft med i studiet. Denne gang har der også været plads til nogle enkelte gæster. Maria Laurette Friis, som til dagligt synger i Tys Tys, Guitaristen Jeppe Kjellberg, som bla. huserer i avantdisco projektet Whomadewho, trompetisten Steven Bernstein, som Blake og Osgood spillede sammen med for et par uger siden i New York, guitaristen Teddy Kumpel, som også medvirkede på den forrige Blake Tartare plade og Cellisten Jane Scarpantoni, som de seneste par år har spillet sammen med Lou Reed.
Pladen indeholder egne kompositioner og bla. også to numre fra hver sin ende af jazzhistorien, Maria af Coleman Hawkins og Happy old yoy af Blakes gamle arbejdsgiver fra The Lounge Lizards John Lurie.
Billedet af Michael Blake og Kresten Osgood er taget fra en vildt forrygende fotoserie lavet af Peter Gannushkin, du kan finde hele serien på Gannushkin's site www.downtownmusic.net hvor du også finder fotoserier med bla. Tin Hat, Marc Ribot, Matthew Shipp, William Parker og andre fra New York avant garde scenen.

Michael Blake: www.michaelblake.net

Gotan Project albumaktuelle til april
Det er efterhånden lang tid siden at Gotan Project udsendte deres debutalbum La revancha del tango. De har brugt tiden på at turnere massivt, lave et DJ mix album, og udsendte sidste år en koncertDVD. D. 11. april udkommer der endelig et nyt album med de franske tangodrenge. Lunatico indeholder 12 nye numre og udsendes af Ya Basta!/XL Recordings.
Gotan Project: www.gotanproject.com

Koop redder jazzen
Svenske Koop udsendte i 2001 pladen Waltz for Koop, og opnåede stor succes med specielt sangen Summer sun, der var inkluderet på alverdens lounge compilations.
De to svenskere Oscar Simonsson og Magnus Zingmark, der udgør duoen er i gang med at lave opfølgeren, der udkommer engang i løbet af sommeren, de beskriver indspilningerne som kaotiske og musikken som nogle korte sange, der vil redde jazzmusikken.
Koop: www.k-o-o-p.com

Big Band battle
DR Big Band og BBC's Big Band støder sammen i et såkaldt big band battle. Det sker ved to koncerter i Musikhuset i Århus og Radiohusets koncertsal. Kampformen har været kendt siden 30'erne, og i 60'erne blev den ekstra kendt, da Duke Ellington og Count Basie stødte sammen. De vil også blive hyldet ved koncerterne. Som ekstra krydderi ved koncerterne optræder den amerikanske sanger Kurt Elling. Alle hans 6 udgivelser på Blue Note er blevet grammynomineret, og han er desuden altid i top ved Down Beats og Jazztimes kritikerafstemninger.
DR Big Band: www.dr.dk/bigband

Maria Schneider til Århus
Den amerikanske dirigent, komponist og arrangør Maria Schneider står i spidsen for det Jydske Musik Konservatoriums Big Band ved en koncert d. 17. maj i Musikhuset i Århus. Maria Schneider udsendte i 2004 pladen Secret in the garden, på det kunstnerejede selskab Artistshare. Den fik en Grammy sidste år.
Maria Schneider: www.mariaschneider.com

Ingen kommentarer: