mandag, marts 27, 2006

Dronningen på slagtøjet
Marilyn Mazur har gennem årene revet mange koncertgængere med, når hun har giver koncert over det ganske land. At hun også har spillet med Miles Davis, Wayne Shorter, Jan Garbarek og flere andre fra den internationale jazzelite gør ikke historien om hende ringere. Filmmanden og jazzskribenten Chr. Braad Thomsen har lavet portrætfilmen Queen of percussion om Marilyn Mazur der havde premiere i fredags. I filmen vises Mazur i en lang række sammenhænge, sammen med hendes egne orkestre Primi Band, Future Song og Percussion Paradise, sammen med Miles Davis og under indspilningerne til den nye CD for ECM Records, hvor Jan Garbarek er med.
Marilyn Mazur:
www.marilynmazur.com

Ed Thigpen på fusion
Det er måske lidt for voldsomt at kalde det opbrud, men det er tæt på. I starten af 70’erne skulle der puttes effekter på stort set alle instrumenter. Selv Svend Asmussen kom til at lyde som violinens svar på Jimi Hendrix. For at illustrere det var der også sat ild til violinen på coveret til LP’en Ressource fra 1973. LP’en var et samarbejde mellem Svend Asmussen og den amerikanske trommeslager Ed Thigpen, som på daværende tidspunkt lige havde slået sig ned i København. De blev bakket op af svenskeren Kjell Öhmann på orgel og Mads Vinding på elbas. LP’en er nu tilgængelig igen, sammen med pladen Ed Thigpen’s Action-Reaction. Stunt har genudsendt herlighederne på en dobbelt CD. Den sidstnævnte plade er lige så meget en Palle Mikkelborg plade. Musikken er tidstypisk forrygende funky fusion –Miles Davis er ikke langt væk.
Ed Thigpen:
http://www.edthigpen.com/

Tivolis jazzfestival 2006
For nylig kunne blev det afsløret at Niels Lan Doky sammen med Pat Metheny åbner Tivolis festival. Nu er hele programmet klart. Jamie Cullum som tidligere i år besøgte Århus og København med stor succes, kan opleves på Plænen. Tivolis Big Band gentager succesen fra 2004, hvor de optrådte sammen med Dee Dee Bridgewater, derudover er big bandet på scenen sammen med pianisten og sangeren Esben Just.
Djanzz, DR Radiobørnekoret og Ken Gudman pristageren Moussa Diallo tager sig af de yngre gæster i haven.
Tivoli:
http://www.tivoli.dk/

Ingen kommentarer: