torsdag, oktober 05, 2006

Intim plade fra Benni Chawes
Indenfor tryllekunst opererer man med begrebet Close-up magic eller Up-close magic, hvor tryllekunstneren er helt tæt på sit publikum, og måske endda i fysisk kontakt med dem. Sangeren Benni Chawes har lige udsendt pladen Up Close, og hans stemme er meget tæt på os. Den ligger helt fremme i lydbilledet, og Chawes' helt utrolige evne til at styre sin stemme, bringer en intimitet og nærhed på banen, som er meget sjælden.
Pladen er blevet til i samarbejde med Chris Minh Doky, der spiller bas, har produceret pladen og skrevet meget af musikken -i samarbejde med Maiken Ingvordsen. Der er blevet plads til et par covernumre, Have a little faith in me af John Hiatt og Donald Fagen's I.G.Y. (International Geographical Year), som her kaldes Beautiful world.
Pladen er unik, da det er meget sjældent at der udgives plader med en mandlig dansk jazzsanger. Chawes befinder sig i den poppede del af jazzlandskabet, og har man en svaghed for feks Jamie Cullum, går man ikke galt byen her. Musikken er overvejende akustisk, og fremtræder meget velproduceret. Malene Mortensen, der snart er aktuel med en ny plade, gæster på to numre. Jacob Christoffersen spiller piano og orgel og Rasmus Kihlberg bestyrer trommerne.
Benni Chawes: www.chawes.net

Finsk vinder af Young nordic jazz comets 2006
Den finske trio SUN, vandt sidste weekend konkurrencen Young Nordic Jazz Comets 2006 i Reykjavik. Dansk Jazz Forbund er medarrangør af konkurrencen. Trioen består af brødrene Kallevi og Olavi Louhivuori på henholdsvis trumpet og trommer, samt bassisten Antti Lötjönen. De vandt yderst velfortjent førsteprisen med dommerkommentarer som "outstanding emsembleplay" og den slags rosende gloser. Den finske trompetist Kalevi Louhivuori vandt ligeledes yderst velfortjent solistprisen på 5.000 kroner for sit udtryksfulde og mesterlige spil. De beskriver selv deres musik med inspiration fra deres finske rødder, jazztraditioner og fra impressionistiske melodier og stemninger, samt fra navne som Dave Douglas og Arve Henriksen.
Olavi Louhivuori: www.olavilouhivuori.com/en

Torben Waldorff på mange måder
Torben Waldorff er lige nu aktuel med albummet Brilliance Live at 55 Bar, NYC. Pladen udgives på det kunstnerejede ArtistShare, pladeselskabet eksisterer kun på nettet, og lagde for at par år siden ud med at udgive en plade med Maria Schne
ider, der sidenhen fik en Grammy. Forskellen på Artistshare og andre pladeselskaber, er at de giver mulighed for at vælge forskellige udgaver af den musik, man ønsker. Man kan vælge at købe som CD, som højkvalitets download eller et download i en lavere kvalitet, altsammen selvfølgelig til forskellig pris, men også med forskellige bonusdownloads. Den vildeste version man kan købe er dog "Mixing Brilliance", hvor man udover selve pladen også får muligheden for at mixe musikken. Man får de forskellige instrumentspor, og kan så via det gratis program Audacity lege mixer/producer. Der kan lægges effekter på, der kan loopes etc. Kun fantasien sætter grænser. Desuden følger der videostreaming af flere forskellige ting med. Besøg Waldorffs site og se mere om det spændende projekt.
Torben Waldorff: www.waldorff.com

Ingen kommentarer: