tirsdag, oktober 17, 2006

Lars Danielsson sammen med Wesseltoft og Molvær
Bassisten Lars Danielsson har på sin ny plade Mélange bleu bevæget sig ud på nye veje. Er man bekendt med Bugge wesseltoft og Nils Petter Molvær, er man allerede sporet godt ind på musikken. Begge musikere medvirker også på pladen. Det er en plade som pladeselskabet ACT kategoriserer som Nu Jazz, og det kan man da godt kalde det, men det stillabel er efterhånden så slidt og bedaget, at det godt kan få en lidt kedelig klang. Mélange bleu er på ingen måde en kedelig plade. Lars Danielsson har bragt nogle af de bedste norske musikere sammen på pladen, hvor man udover de to førnævnte også kan møde Jon Christensen (trommer), Jan Bang (sampling) og Pål "Strangefruit" Nyhus (pladespiller). Desuden har han brugt strygerne Copenhagen Concert Orchestra. Lars Danielsson har lavet en plade, der både kan bruges som et behageligt lækkert baggrundslydtapet, men som også tåler at blive spillet højt, så man kan høre alle de små geniale detaljer der kigger frem i musikken.
Lars Danielsson tager iøvrigt på turné i Danmark fra idag, hvor han spiller med i sin kone Cæcilie Nordbys band. Turnéen starter på Dexter i Odense og slutter i Rønne d. 28. okt.
Lars Danielsson: www.larsdanielsson.com

Dansker på Dizzy's i NYC
Jazzklubben Dizzy's i New York er en del af Jazz at Lincoln Centre i New York. I oktober måned har de en koncertserie som de kalder Nordic Lights Jazz Series, hvor de præsenterer forskellige nordiske kunstnere. Fra Danmark kommer bassisten Anne Mette Iversen med sit amerikanske band, bestående af Danny Grissett (piano), John Ellis (sax) og Otis Brown III (trommer). Anne Mette Iversen behøver dog ikke, at rejse særligt langt, når hun skal give koncert, da bor i Brooklyn. Koncerten finder sted på mandag d. 23. oktober.
Tony Bennett, der fyldte 80 år for nylig, har iøvrigt sagt om Dizzy's: "you know, Dizzy's is by far the best jazz room in this city."
Anne Mette Iversen: www.annemetteiversen.com

Ingen kommentarer: