lørdag, september 22, 2007

Et bånd med blandet musik


Savner du det gode gamle bånd, som du fik stukket i hånden af en bekendt, som syntes at der var noget spændende musik du lige skulle høre. Han havde måske siddet hjemme foran stereoracket, fundet en fede stak plader frem og lavet et 2 gange 45 minutters Maxell Chrome bånd med blandet musik. Det kunne han gøre uden at han blev sagsøgt ind i helvede. Nå men det var den gang....
Idag kan du næsten opleve det samme. De gode folk på Destination-out.com har fået pianisten Vijay Iyer til at lave et "mixtape" hvor han har udvalgt en stribe solopiano indspilninger som han sætter stor pris på. Her er både Geri Allen, Sun Ra, Randy Weston, Cecil Taylor, Andrew Hill og et par af Iyer's egne soloindspilninger. Du kan frit downloade den i en uge, så du skal være hurtig!

Anne Mette Iversen på tur og i studie
Bassisten Anne Mette Iversen der til daglig bor i New York er på turné i nordeuropa med sin kvartet i starten af oktober. Kvartetten består af Otis Brown III (trommer), John Ellis (sax) og Danny Grissett (piano). De fik stor ros for deres seneste CD This is my house af Jazzreview.com og Jazzspecial. Kvartetten har desuden optrådt på et udsolgt Club Dizzy's i New York. Under den forestående turné er der afsat tid til en pladeindspilning. Du kan se turplanen på My Space.
My Space: www.myspace.com/annemetteiversen

Mikkel Ploug Group på deres 3. Europa tur
Guitaristen Mikkel Ploug udsendte sidste år pladen Mikkel Ploug Group feat. Mark Turner. Pladen der er udsendt på det spanske kultpladeselskab Fresh Sound New Talent (de opdagede bla. The Bad Plus) fik velfortjent opmærksomhed og ros. Nu er gruppen atter turaktuel. Mikkel Ploug assisteres af Mark Turner på sax, Jeppe Skovbakke på bas og Sean Carpio på trommer. De besøger denne gang Luxembourg, Bruxelles, London, Rotterdam for at slutte af i Danmark, hvor de spiller d. 11.okt på Huset i København, d. 12. okt. hos Jive i Vejle og d. 13. hos Holbæk Jazzklub. Der er også afsat tid til en pladeindspilning under turen.
Mikkel Ploug: www.mikkelploug.com
My Space: myspace.com/ploug


Mændene kommer til byen
Frederiksbergs Falkoner Teater danner rammen om to koncerter med to amerikanske syngende jazzsværvægtere i dette efterår. D. 26. oktober kommer Harry Connick jr. til Danmark for første gang, hvor han tager sit big band med. Koncerten vil uden tvivl blive en hyldest til hjembyen New Orleans, som han allerede har hyldet to gange i år med pladerne Oh my Nola og Chanson du Vieux Carré.
Den 5. december er det Al Jarreau man kan møde på Falkoner scenen. Han har senest lavet pladen Givin' it up med George Benson, som han fik to Grammyer for i år. I 2004 lavede han standardpladen Accentuate the positive.

Jazzklub i Thisted
Jazzen i Thy har fået sig nogle permanente støtter i den nye jazzklub Jazz i Thy. En flok ildsjæle har startet klubben, der præsenterer et flot program. D. 1 nov. er det Uffe Steen der indtager scenen i Salen i Plantagehuset, der befinder sig i Thisted. Plantagehuset danner rammen om alle klubbens koncerter. Senere i år præsenterer de saxofonisten Michael Blichers Radiostar og souljazzerne The Right Stuff. I starten af 2008 kommer Katrine Madsen, Singers og Kasper Villaume. Se mere på deres hjemmeside: www.jazzithy.dk

Ingen kommentarer: