tirsdag, november 11, 2008

Panzerballett: Starke stücke (ACT/Sundance)

AC/DC med jazz på

På et eller ander tidspunkt gik der noget galt i den tyske guitarist og bandleder Jan Zehrfeld's musikalske opdragelse. Han har lavet en plade der af pladeselskabet ACT udgives med undertitlen Young German Jazz med bandet Panzerballett. Det er altså jazz det drejer sig om det her. Men mest af alt spiller han dog den ondeste el-spade og nogle af numrene han spiller har han fundet i tunge del af rocken. Deep Purple's Smoke on the water (så dårlig en idé at lave et covernummer på den her, at det bliver til en god idé), AC/DC's stadionhit Thunderstruck, Black Sabbath's Paranoid (i en elegant version) og som en lidt fimset krølle på halen (han er jo ikke tysker for ingenting) Scorpion's Wind of change (med Ulf Wakenius på en noget overraskende, men dog alligevel meget Wakenius-agtig solo midt i nummeret).
Herudover er der kendinge som Zawinul's Birdland og Mancini's Pink Panther, der begge får en meget tung behandling med heavyspade, pæn melodisax, jazzet downtempo midtvejs og speedede trommer med dobbelt stortrommepedal. Resten af numrene er lavet af Zehrfeld og er ikke lige spændende som de andre, men de virker og drukner desværre ved siden af.
Grunden til at man overhovedet skal nærme sig denne plade er, at Jan Zehrfeld og Panzerballett ikke er bange for at anvende elementer som man kan rokke trygt med på, hvis man en gang har stået med en lunken fadøl på et regnvådt stadion og rystet sit indre til den hårde rock, men idag egentlig mest er til jazzzz. Pladen er på ingen måde genial, men den er ganske undeholdende.
Panzerballett: www.panzerballett.de

Ingen kommentarer: