søndag, november 23, 2008

Lars Ekman: Introducing Lars Ekman (Stockholm Jazz Records)

En homogen størrelse

Bassisten og svenskeren Lars Ekman spiller i Ludvig Berghes trio, Magnus Lindgren Special Project og har tidligere spillet i Fredrik Norén Band. Så en introduktion kan man næppe kalde det, men som kapelmester er det en pladedebut. På pladen medvirker desuden Björn Cedergren på tenor- og altsax, Daniel Tilling på piano og Daniel Fredriksson på trommer. Det er en flok musikere fra den yngre generation af svenske jazzmusikere. De spiller alligevel med overskud og modenhed. De holder sig til moderne nutidig jazz, med fokus på samarbejde, improvisation og nogle gode melodier. Lars Ekman har komponeret 6 af pladens 8 titler. De sidste to er Speak low af Weill & Nash og Just Friends af Lewis & Klenner.
Kvartetten fremstår som en homogen størrelse, hvor de udnytter hinanden godt. Dog skal saxofonisten Björn Cedergren fremhæves, han får megen plads og formår at bruge den. Hans tone er varm og personlig.
Det er en fin plade som Lars Ekman debuterer med. En blanding af modal jazz, ballader, uptempo og velspillet klassisk jazz.
Bonusinfo:
Lars Ekman starter en lille releasetour på Fasching i Stockholm d. 25. november, se de andre spillesteder på hans My Space.
My Space: www.myspace.com/larsekman

Ingen kommentarer: