mandag, november 10, 2008

Thomas Hass Quartet: Live at Copenhagen Jazzhouse (Calibrated)

Kærlighed til jazzen

Det er efterhånden noget tid siden at Thomas Hass har gjort det indenfor den "ægte" jazz. Han har siden slutningen af halvfemserne været travlt optaget af at lave grænseoverskridende electronica sammen med bla. Senor Coconut, hans eget The Society og meget andet.

Sidste år fik han overladt scenen en aften under jazzfestivalen på Copenhagen Jazzhouse til, at spille den jazz hvor hans egen karriere tager start, nemlig med udgangspunkt i specielt John Coltrane. Hass vælger at spille med tre musikere for hvem det ikke er noget problem overhovedet. Lennart Ginman på bassen og Carsten Dahl på klaveret har vist det igen og igen i trioen sammen med Thomas Blachman - og gør det iøvrigt igen med trioen for tiden til glæde for jazzfolket. Morten Lund er ikke uden grund den mest efterspurgte trommeslager på jazzscenen herhjemme.
På Live at Copenhagen Jazzhouse er der ingen fine fornemmelser og man kaster sig med glæde ud i Miles Davis' udødelige men også umådeligt kendte All blues fra Kind of blue pladen. Der føjes ikke nye og udviklende kanter til nummeret, som heldigvis stadig er en fornøjelse at høre når det skinner igennem, at musikerne der spiller det her, elsker det ligeså meget som livet. Intet mindre end fedt!
Resten af pladen består af to Coltrane kompositioner, to Hass kompositioner, samt en Billy Eckstine. Pladen er behagelig fornøjelse fra ende til anden. I kraft af den store musikalitet tåler den næsten museale, men alligevel friske musik at blive spillet højt. Hold øje med spillestederne, for der går rygter om at Hass tager ude med kvartetten næste forår.
My Space:
www.myspace.com/thomashass

Ingen kommentarer: