onsdag, januar 07, 2009

Lotte Anker/Craig Taborn/Gerald Cleaver: Live at The Loft (ILK)

Fra det tyske parfumeloft

Loft er et spillested der har eksisteret i Köln siden 1986. Det holder til i en gammel parfumefabrik. De musikalske genrer der præsenteres er bla. ny kompositionsmusik, avantgarde- og free jazz. Det er i sidstnævnte kategori at vi finder liveindspilningen fra 2005 med saxofonisten Lotte Anker. Hun er i de senere år blevet en meget travl og skattet gæst på de internationale freejazz scener og når hun stiller op med denne trio er det svært at forestille sig at det kan blive bedre.
Craig Taborn på piano og Gerald Cleaver på trommer er to af de hotteste musikere på New Yorks undergrundsscene. De har begge to etableret sig i selskab med flere af de stærkeste navne på freejazz scenen. De har samarbejdet med folk som Chris Potter, Tim Berne, Wayne Krantz, Adam Rogers og Reid Anderson. Qua begges opvækst i Detroit har de også rodet med den mere dystre og eksperimenterende del, af det der oprindeligt kendtes som Detroit-techno.
Pladen præsenterer os for lavmælt, undersøgende, strittende, udfordrende, undrende og ikke mindst spændende freejazz. Vi holdes ikke i hånden når de tre musikere begiver sig ud på "der freejazz-autobahn". Heldigvis gør de det ikke alt for besværligt eller uinteressant, så vi vil af på den første rasteplads.
Bonusinfo:
Lotte Anker spiller tre aftener på undergrundsjazztemplet The Stone i New York fra d. 25. januar, sammen med bla. Ikue Mori og Herb Robertson. Januar måneds program på The Stone er sammensat af Craig Taborn.
Lotte Anker: www.lotteanker.com
My Space: www.myspace.com/lotteanker

Ingen kommentarer: