torsdag, september 12, 2013

Søren Bebe Trio featuring Marc Johnson: EVA (From out here music/VME)


Han har tidligere lavet to gode trioalbums sammen med Niels Ryde på bas og Anders Mogensen på trommer. Søren Bebe har foretaget et skifte. Denne gang er bassen lagt i hænderne på den tidligere Bill Evans sideman Marc Johnson, der i mange sammenhænge har sat sine tydelige spor i jazzen - ikke mindst i hans egen gruppe Bass Desires. Trioen har været i det legendariske Avatar Studie i New York, hvor James Farber har siddet ved mixerpultens knapper. Grundlaget er lagt til en god trioCD. Det er ikke det eneste grundlag der er i orden. Det er kompositionerne også. Søren Bebe har skrevet 9 af pladens 11 numre mens Anders Mogensen har skrevet de to andre. 

Musikken er indspillet over et par dage. Bebe er på en vellykket mission. Det er tydeligt at han vil noget med musikken. Bebe griber muligheden for at få mesterligt basspil. Han serverer den ene gode luns efter den anden for Johnson, der erfarent griber mulighederne. Anders  Mogensen og Bebe's sammenspil er tempereret afvekslende og indføleligt. Bebe's er rundet af den nordiske tone og har derudover lyttet en masse til folk som Keith Jarrett. 

Der er melodien, det lyriske og stemninger der skifter mellem morgendis og natteblåt himmelskær. Jeg har holdt meget af hans tidligere plader. Nu topper han karrieren med at album, der er klavertriojazz i allerhøjeste klasse. Dem har der  været et par stykker af før, herhjemme i år. Søren Bebe's EVA er helt særlig i det selskab. Har du brug for at blive overbevist, så lyt til nummeret One man band - der er alt andet end enmandsarbejde. Det er knistrende og skarpt. Det er triojazz i verdensklasse!

Ingen kommentarer: