onsdag, januar 07, 2009

Nuevotrioporteño: Nuevotrioporteño (Bro Recordings)

Virtuos tango

Paolo Russo er italiener, bosat i Danmark og fuldstændigt besat af det argentinske accordionlignende tangoinstrument bandoneon. Han var egentlig kommet til Danmark for at gå på det rytmiske konservatorium og spille på klaver, men det tog på et tidspunkt en drejning og bandoneonen kom ind i Russos liv.
Bandoneon er typisk et instrument man skal være født med i hånden for, at kunne håndtere det ordentligt. Det trodser Russo fuldstændigt. Russo har kredset om at lave en tango nuevo plade i flere år - han lavede bla. Oltretango sammen med Fabrizio Mandolini og Francesco Calì for nogle år siden. Men med den nye trio er han rykket tættere på end nogensinde. Han har lavet pladen i Buenos Aires sammen med de to argentinske musikere; Diego Sandullo på guitar og Ricordo Canepa på kontrabas. Førstnævnte har dedikeret en stor del af sit musikalske liv til at spille musik af Astor Piazzolla - opfinderen af tango nuevo.
Trioen deles om kompositionerne og de har skabt en plade med musik, der både kan fornøje og bruges. De tre musikere er virtuoser på deres respektive instrumenter og det er nødvendigt. Kompositionerne stiller store tekniske krav. Men de fungerer og når musikken flyder ud gennem højttalerne er den perfekt. Der er ikke nødvendigt med specielle forhåndskendskaber til genren. Man er ret hurtigt med da musikken nærmest kræver, at den partout vil blive holdt af.
Bonusinfo 1:
Paolo Russo spiller sammen med Paolo Fresu på trompet og Jesper Lundgaard på bas d. 13. februar i Espergærde på Café Divino, d. 14. februar på Restaurant San Giorgio i København og d. 15. februar på Fuglsang Kulturcenter, Lolland.
Bonusinfo 2:
Pladen udgives på det nye pladeselskab Bro Recordings, der er dannet af Christian Brorsen. Det holder til i Vordingborg.
Bonusinfo 3:
Fra d. 20. februar til d. 28. februar spiller Nuevotrioporteño i Colonia del Sacramento i Uruguay på El Drugstore.
My Space: www.myspace.com/nuevotrioporteno
Bro Recordings: www.brorecordings.com

Ingen kommentarer: