mandag, marts 28, 2011

Lars Winther: Big Band remixed (Your Favourite Jazz) Download/LP

Et værdigt punktum
Sidste år lavede Lars Winther albummet Big Band, som jeg ikke tøvede med at tage med på min liste over årets bedste danske jazzplader. Nu er der kommet en EP med 5 remix af 4 forskellige numre. EP'en kan downloades ganske gratis mens der også udkommer en vinyludgave i et begrænset oplag.


Det er 5 meget forskellige remix, hvor balladen Morning (der hed Morgen på det oprindelige album) er med i to udgaver. Den er som skabt til et ambient mix med langsomme beats, hvilket Emil de Waal har valgt at gøre i sin version. Mens Mike Sheridan kaster den for et mere dubinspireret univers med forvrænget stortromme og korte repetetive trompettrut, der kigger frem med venlige hilsner til Nils Petter Molvær. Fidel Astro's remix af Rhythm baby er som skabt til dansegulvet. I højt tempo leveres der kække blæs og skramlede trommer. Kris Martin's remix af Traces of time er en dyster sag, hvor det meste blæs er retoucheret bort. Julian Falck's remix af Flamboyant er en af den slags numre der hele tiden truer med at falde fra hinanden men, hvor det så i sidste øjeblik reddes med saks og lim og bliver sat sammen på en noget anden måde end originalforlægget.


Der er ingen undskyldning for ikke, at downloade denne EP, der desværre også er en svanesang for et af de mest toneangivende danske jazzpladeselskaber de sidste fire år. Lederen Lars Winther starter som sekretariatsleder ved Jazzdanmark og har med denne sidste udgivelse sat et værdigt punktum for Your Favourite Records.
larswinther.bandcamp.com/album/big-band-remixed

Ingen kommentarer: