mandag, januar 09, 2012

Interfoam.dk: EP (Interfoam.dk)

Interfoam.dk vandt sidste år Jazz Danmarks Ung Jazz konkurrence. Inden der udkommer et helt album med dem har de valgt at udsende en 5 nummers EP. Planen var ellers oprindeligt, at der skulle komme et album med dem sidste år efter Ung Jazz konkurrencen. I stedet har de valgt at vente lidt endnu med et helt album og vil i mellemtiden arbejde videre med deres lyd. 

Det er for så vidt ikke så underligt at de gik hen og vandt Ung Jazz konkurrencen, da de har valgt et originalt udtryk. Det trækker rigtigt meget på den samme balkan-tradition som kendes fra Stefan Pasborgs Odessa 5. Det skyldes i høj grad, lyden af den fremtrædende tuba der i Interfoam.dk betjenes af Rune Jakobsen (der også var inde over Ung Jazz 2008 vinderne Magnus Fra Gaarden, dog på bas). Hos Interfoam.dk krydser Balkan-musikken klinger med en fræk punket attitude. Mikkel Grevsen på trompet og Mads Egetoft på tenorsax er med til at fuldende kvartettens blæserfront. Kristoffer Tophøj betjener trommerne.


Jeg kan godt forstå, at Interfoam.dk vandt Ung Jazz, da de spiller en krævende musikstil med stor sikkerhed. Men jeg synes også at de på EP'ens fire første numre minder alt for meget om Odessa 5. De skal grave et spadestik dybere og finde ind til deres eget. Hvilket de med pladens sidste nummer Interharl også gør. Det er et dystert, stemningsfyldt og filmisk nummer. Mads Egetoft vrøvler/rapper fascinerende friskt på engelsk med lidt tysk accent på nummmeret. De må meget gerne gå i den retning!
Bonusinfo:
Pladecoveret er et hjemmesyet skumomslag.
interfoam.dk

Ingen kommentarer: