søndag, januar 29, 2012

Magnus Hjorth Trio: Gershwin with strings (Stunt)

At Magnus Hjorth skulle lave en Gershwin-plade med strygere er ikke en overraskelse af de store. Han har på sine foregående trioudgivelser flirtet med den store amerikanske sangbog. Han har før kun været i direkte fysisk kontakt med enkelte standards. Hjorth's flirt har oftest bestået i, at hente inspiration fra den klassiske amerikanske jazz, der som regel hentede kompositioner fra den store amerikanske sangbog. 
På den aktuelle udgivelse tager han skridtet fuldt ud og giver sig i kast med 9 Gershwin-kompositioner, hvor kendinge fra Porgy & Bess og andre "superhits" som They can't take that away from me er med.

Sammen med Petter Eldh på bas og Snorre Kirk på trommer samt en strygerkvartet er Hjorth i det romantisk inspirede hjørne. Det kan både være af den sukrede slags som på Bess, You is my woman now, hvor der er en overhængende fare for at jeg får strygersovsen galt i øret eller som på Nice work if you can get it, hvor der er et mere kontant og direkte anslag med dramatiske strygere og en Snorre Kirk helt fremme på energiske whiskers.
Magnus Hjorth er en unik pianist på den nordiske jazzscene. Han står vagt om jazzens traditioner og kæmper med et stort kunstnerisk overskud. Jeg kommer ofte til at tænke på George Shearing, når jeg hører ham på denne plade. Der er noget af den samme enkle og uhyre præcise behandling af flygelet hos Hjorth som kendes fra Shearing.

Ingen kommentarer: