mandag, januar 09, 2012

Engkilde/Majmon/Coppier/Cevik: Violet R!VER (Brumtone)

August Engkilde har altid gået egne veje indenfor musikken. Jazzen har så som regel været med som pasasager på den ene eller anden måde i Engkildes projekter. Senest har han søsat Global Units Sessions projektet, hvor musikere fra forskellige genrer mødes på scenen og dyrker improvisationen. Det var efter en sådan session i foråret 2011 at Violet R!VER blev dannet. Efter nogle få gigs og en studiosession havde de materiale nok til dette album.

Fire musikere med vidt forskellig musikalsk baggrund. Magnus Olsen Majmon laver eksperimenterende elektronisk musik under navnet Elektronavn, her spiller han trommer og percussion. Cengiz Cevik spiller saz. Yann Coppier opererer indenfor diverse elektroniske eksperimenter, her tager han sig af electronics, vokal og guitar. August Engkilde er hovedmanden bag pladeselskabet Brumtone, i denne sammenhæng tager han sig af cello og electronics.


Det er dybt fascinerende og smukt projekt som de har skabt. De kalder det selv for nordisk raga møder mellemøstlig elegance. I et svævende univers blander de elektronikkens lyd og klangfalder med de akustiske instrumenter. Over tre numre tager de lytteren med på en rejse til et levende og berigende parallelunivers.
brumtone.com

Ingen kommentarer: