søndag, januar 29, 2012

Benjamin Aggerbæk: Heartbeat (Gateway)

Da Benjamin Aggerbæk lavede My oh my for et par år siden var jeg særdeles begejstret. Endda så meget at jeg mente at den var blandt de bedste jazzudgivelser i 2010. Hans blændende blanding af jazz, singer-songwriter og rootsmusik med en god portion swing sad lige i øret hos mig.
Nu er han atter aktuel. Denne gang er det en anderledes og langt mere intim Aggerbæk vi møder. Det er 12 numre der indspillet på en enkelt nat i et studie i Austin, Texas. Han er kun i selskab med sin nye Collings-guitar, en stor flaske Tennessee Whiskey og nogle gode producere.
Der er mindre jazz og langt mere americana-orienteret singer-songwriter musik på pladen end det var tilfældet med den forrige. Aggerbæk er taget til myternes land. Han rider afsted på et overskud af inspiration, hvor dybde og nærvær er med i lommerne.
Planen er at Benjamin Aggerbæk genindspiller alle numrene med orkester senere i år, hvor han supplerer med instrumental-numre, så der kan blive til en dobbelt-cd. Denne plade skal komme til efteråret. Melodimaterialet som han præsenterer her på solopladen får mig til at vente med længsel på den fuldt orkestrerede udgave.
aggerbaek.dk

Ingen kommentarer: