lørdag, september 14, 2013

Kasper Staub Trio: \ - Skraastreg Reworked volume one (Soundcloud/download)


Det er et år siden, at Kasper Staub Trio udsendte LP'en / - også kendt som skråstreg. Et meget originalt og personligt bud på dansk triojazz. For eksempel indeholdt pladen hele femten numre - eller vignetter som jeg kaldte dem i min anmeldelse dengang. Staub har nu ladet andre kunstnere arbejde med musikken. Den første udgivelse indeholder fem forskellige bud på, hvordan Kasper Staub Trio's musik også kan lyde. Det er blevet til omarbejdninger, gendigtninger og nyopfattelser af musikken. 

Lars Greve spiller nummeret Regnbuen på saxofonen, i en dis af subharmoniske toner. Electronicaminimalisten Nanome, der selv er albumaktuel i denne uge, har taget Wuppertal under pianistisk behandling. Sangerinden Ida Wenøe har givet nummeret Travel en tekst. Pianisten Anders Ørbæk laver flygeleksperimenterer med nummeret Partita. Bassisten Peter Skibsted lader elbassen flyde i gennem på nummeret Mere lukket.

Det er en lille genialitet, at lade andre musikere spille sin egen musik. Det er fem meget forskellige bud, der alle alligevel har et fælles afsæt - hvilket kan høres!. Jeg glæder mig allerede til nr. 2, der kommer til december. Inden da kommer der også et fuldlægngde album fra Kasper Staub Trio - der har arbejdstitlen Havnepladen.
Du kan streame eller downloade musikken her: soundcloud.com/kasperstaub/sets/skraastreg-reworked-volume-i

Ingen kommentarer: