tirsdag, november 11, 2014

Anders T Andersen Sextet ¡jazzjazz!: Low Flow (Gateway)

Det er lang tid siden, at der er kommet en plade, hvor der står Anders T Andersen på forsiden. Senest var i 1997 med pladen Part of a Circle. Tidligere havde han udgivet et par plader i eget navn i 1991 og 1995. Anders T Andersen er meget aktiv omkring musikerforeningen Toneart. 

Anders T. Andersen skifter ubesværet mellem sopran, tenor og bassaxofon, mens Emil Hess spiller barytonsax og basklarinet. Anders Larson spiller trombone. Rytmegruppem består af Niels Thybo på piano, Kasper Tagel på bas og Michael Paulsen på trommer. Jeg kommer til at tænke på Charles Mingus som han lød i slutningen af 50’erne på bl.a. Dynasty og Ah Um. Det er jazz trukket ud af den mørke sump. Der er blues, gospel og saftige grooves i musikken.

Low Flow - lavt flydende jazz er musik spillet af en gruppe, der lige præcis forstår at grave sig ned sammen. De finder sammen i et gennembearbejdet og sammenspillet flow. Det er et overraskende flot pladecomeback, fra en af den danske jazzscenes stjerner der lever i skyggerne. De spiller rasende kvalificeret jazz, der stiller krav til grundkvalifikationerne.

Ingen kommentarer: