lørdag, november 08, 2014

F.E. Denning Descension Orchestra (Insula Music/Infinite Waves) LP

At stilheden kan være larmende kender der fleste nok til. Men kan det også forholde sig omvendt? Det er der noget der tyder på… F.E. Denning Descension Orchestra har lavet en plade med sakrosankt larm. Tranceskabende støj. Minimalistisk og orkestral bevidsthedsmassage. Et kakofonisk inferno. Det er marginalt og markant grænseoverskridende og -udvidende musik skabt af 10 musikere og F.E. Denning som en hilsen til John Coltrane’s freejazz mesterværk Ascesion fra 1965. Ascension er opstigningen mens Descension bringer os ned i jordhøjde. Vi lægger os fladt ned. Placerer det ene øre ned mod jorden og lader F.E. Denning Descension Orchestra’s droner flyve ind i øret og lamme hjernen. Får det til at stå stille. Nu kommer roen sammen med orkestrets livgivende og summende larm.

Musikerne har hjemme i forskellige eksperimenterende bands, som Casa Sui, Frisk Frugt, Empty Stairs og Spost. Musikken er indspillet i Radiohusets Studie 3 og breder sig over to pladesider. De 11 musikere finder sammen i et åndeligt og spirituelt hele, hvor det er kollektivets udtryk der fremmes. Det er med andre ord en meget givende og udfordrende LP, som F.E. Denning har lavet. Han har tidligere udgivet 3 kassettebånd på selskabet Posh Isolation, hvor F.E. Denning også lige har udsendt vinylalbummet Cities of light.
Bonusinfo:
F.E. Denning Descension Orchestra spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 19. november sammen med Gud er Kvinde og Danielle Dahl.

Ingen kommentarer: